ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σουηδία: Οχηματαγωγός με 300 επιβάτες τυλίχτηκε στις φλόγες – Υπό έλεγχο η φωτιά (upd)

«Έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στο γκαράζ»

Σουηδία: Οχηματαγωγός με 300 επιβάτες τυλίχτηκε στις φλόγες – Υπό έλεγχο η φωτιά (upd)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 29/8 16:15)

Υπό έλεγχο φέρεται να είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα οχηματαγωγό με 300 επιβαίνοντες, όπως ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές και η ναυτιλιακή εταιρία στην οποία ανήκει το πλοίο.

Η φωτιά, που φαίνεται πως ξεκίνησε από ένα φορτηγό-ψυγείο, ξέσπασε στο γκαράζ του Stena Scandica, το οποίο έκανε δρομολόγιο από τη Σουηδία στη Λετονία.

«Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε στο AFP η Λίζα Μιόρνινγκ, εκπρόσωπος των σουηδικών λιμενικών αρχών.

«Είναι μια περιορισμένη φωτιά, που επικεντρώνεται γύρω από ένα φορτηγό-ψυγείο στο γκαράζ», δήλωσε στο AFP ο Στέφαν Έλφστρομ, εκπρόσωπος της εταιρίας που εκμεταλλεύεται το πλοίο.

«Φαίνεται πως η φωτιά ξεκίνησε από το φορτηγό», είπε.

Τρία ελικόπτερα και επτά σκάφη έχουν σταλεί στο σημείο. Περίπου 240 επιβάτες βρίσκονται πάνω στο πλοίο, με 50 έως 60 μέλη πληρώματος.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς προς το παρόν, έπειτα από συναγερμό που σήμανε γύρω στις 12:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδας).

«Είναι κυρίως καπνός, και η ποσότητα του καπνού έχει μειωθεί σημαντικά», σύμφωνα με τον Έλφστρομ.

Το Stena Scandica βρίσκεται ανοικτά του νησιού Γκότσκα Σάντον, νοτιοανατολικά των σουηδικών αρχών. Έκανε το δρομολόγιο από το Νίνασαμν κοντά στη Στοκχόλμη προς το Βέντσπιλς στη Λετονία, σύμφωνα με τη Stena Line.

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη ανοικτά των ακτών της Σουηδίας όπου ένα οχηματαγωγό στο οποίο επιβαίνουν 300 άνθρωποι έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές.

«Έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στο γκαράζ», δήλωσε στο AFP ο Γιόνας Φράνζεν, εκπρόσωπος των σουηδικών λιμενικών αρχών, ο οποίος πρόσθεσε πως τρία ελικόπτερα και επτά σκάφη έχουν σταλεί στο σημείο και πως έχει αρχίσει η εκκένωση του πλοίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς και η αιτία της φωτιάς παραμένει άγνωστη.

«Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο» επεσήμανε στο AFP μια άλλη εκπρόσωπος, η Λίζα Μιόρνινγκ.

Το σκάφος Stena Scandica όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων βρισκόταν ανοικτά του νησιού Γκότσκα Σάντον, νοτιοανατολικά των σουηδικών αρχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.