Spiegel: «Στην Ελλάδα δεν αφήνουν την αστυνομία να μπει στα πανεπιστήμια»

Το περιοδικό Spiegel αναφέρεται στην κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια

Spiegel: «Στην Ελλάδα δεν αφήνουν την αστυνομία να μπει στα πανεπιστήμια»

Το περιοδικό Spiegel αναφέρεται στην κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έδωσε το πράσινο φως για τη συγκρότηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Το ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος αστυνομικών στα πανεπιστήμια είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην Ελλάδα – ακόμα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε όμως τον νόμο που ισχύει εδώ και σχεδόν 50 χρόνια» γράφει το Spiegel στη διαδικτυακή του έκδοση.

Το ρεπορτάζ κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και την περίοδο της Χούντας σημειώνοντας ότι αυτός ήταν και ο λόγος για την απαγόρευση της παρουσίας της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Εντούτοις παρατηρεί: «Ωστόσο, οι καταγγελίες έχουν αυξηθεί σημαντικά τελευταία. Το εμπόριο ναρκωτικών στο πανεπιστήμιο ανθούσε, αυτονομιστές ξυλοκόπησαν καθηγητές, εμπόδισαν συμφοιτητές τους να μπουν στο χώρο του πανεπιστημίου και κατέστρεψαν κτήρια. Τελικά πολλοί φοιτητές δεν τολμούσαν πια να πάνε στο πανεπιστήμιο. Οικογένειες που είχαν την οικονομική δυνατότητα έστειλαν τα παιδιά τους στο εξωτερικό για σπουδές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και το δημοσίευμα καταλήγει: «Η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι απαραίτητη για να διασφαλίσει την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, επιχειρηματολόγησε τώρα το δικαστήριο…Η παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων χρησιμεύει επίσης για τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Πότε και σε ποιο βαθμό θα πρέπει πράγματι να επεμβαίνει η αστυνομία παραμένει ανοιχτό. Μετά την ψήφιση του νέου νόμου, ξέσπασαν φοιτητικές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα και μετά την απόφαση του δικαστηρίου ενδέχεται να ξεσπάσουν και πάλι ταραχές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.