ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στάση αναμονής στις αγορές για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Η πρώτη αντίδραση σε Wall Street και Ευρώπη

Οι επενδυτές προτιμούν μια καθολική εκλογική νίκη των Ρεπουμπλικανών

Στάση αναμονής στις αγορές για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Η πρώτη αντίδραση σε Wall Street και Ευρώπη

Οι Ρεπουμπλικανοί προηγούνται με 53% έναντι των Δημοκρατικών (47%) με βάση την ψηφοφορία για τις έδρες του Κογκρέσου, με τις αγορές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει του τελικού αποτελέσματος το οποίο θεωρείται άκρως σημαντικό τόσο για το σήμερα, όσο και για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Οι επενδυτές προτιμούν μια καθολική εκλογική νίκη των Ρεπουμπλικανών, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο αύξησης του εταιρικού φόρου αλλά και τόνωσης των δημοσιονομικών δαπανών.

Ιδίως το τελευταίο θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο για τις μετοχές, καθώς οι δαπάνες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, καθώς και τον ρυθμό αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones χάνει μόλις 60 μονάδες ή 0,18% και διαμορφώνεται στις 33.114 μονάδες. Οριακές μεταβολές παρατηρούνται και στους άλλους δύο βασικούς δείκτες, με τους S&P 500 και Nasdaq να είναι σχεδόν αμετάβλητοι.

Στασιμότητα επικρατεί και στην Ευρώπη, η οποία έχει το ένα μάτι στραμμένο στις ΗΠΑ. Ο γενικός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί ελαφρώς στο -0,4% και τις 419 μονάδες, καθώς ο γερμανικός DAX μειώνεται κατά 0,5%, ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,1% και ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,2%. Στην Ιταλία, αντίθετα, ο FTSE MIB κερδίζει 0,3%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κρατικού τίτλου των ΗΠΑ είναι σταθερή στο 4,13% , παραμένοντας κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, ως απόρροια της σφιχτής νομισματικής πολιτικής και του υψηλού πληθωρισμού. Το δολάριο, τέλος, σημειώνει άνοδο κατά 0,11% έναντι του ευρώ και κατά 0,56% έναντι της στερλίνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.