
Μία εκτεταμένη διαρροή εσωτερικών δεδομένων της Dialog – μιας ιδιαίτερα κλειστής και μόνο κατόπιν πρόσκλησης οργάνωσης που συνδέεται με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Πίτερ Τιλ- έφερε στο «φως» τα ονόματα εκατοντάδων συμμετεχόντων, καθώς και προσωπικές πληροφορίες που υποτίθεται ότι παρέμεναν απολύτως εμπιστευτικές.
Η αποκάλυψη που έγινε στο αμερικανικό περιοδικό WIRED, αφορά την ετήσια συνάντηση της οργάνωσης για το 2026, η οποία θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Δουβλίνο και συγκεντρώνει προσωπικότητες από την πολιτική, την άμυνα, τις μυστικές υπηρεσίες και τη βιομηχανία της τεχνολογίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέρρευσαν, στη λίστα συμμετεχόντων περιλαμβάνεται ο στρατηγός Αλέξους Γκρίνκεβιτς, ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ, καθώς και κορυφαία πολιτικά πρόσωπα των ΗΠΑ, όπως ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ και ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ.
Παρόντες εμφανίζονται επίσης ο συνιδρυτής της Palantir Τζο Λόνσντεϊλ, ο υπουργός Στρατού Νταν Ντρίσκολ και ο βουλευτής Τζιμ Χάιμς, εξέχον μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Στα αρχεία καταγράφεται ακόμη ο Άουρεν Χόφμαν, πρόεδρος της Dialog και ιδρυτής των εταιρειών SafeGraph και LiveRamp, ενώ στη λίστα συναντώνται πρόσωπα με σημαντική επιρροή στον χρηματοπιστωτικό και ακαδημαϊκό χώρο, όπως ο πρώην διοικητής της Federal Reserve Ράντι Κρόσζνερ και ο νομπελίστας οικονομολόγος Ρότζερ Μάιερσον.
Παράλληλα, εμφανίζονται ο Τζόναθαν Γκρίνμπλατ της Anti-Defamation League, ο Πίτερ Γκέτλερ του Ινστιτούτου Cato και ο Ράιαν Στόουερς από το Ίδρυμα Charles Koch.
Η διαρροή αποκαλύπτει επίσης τη συμμετοχή στελεχών της Google και της DeepMind, μεταξύ των οποίων ο Τομ Λου, αλλά και της δημοσιογράφου της Washington Post Σουάντ Μεχένετ.
Πέρα από τα ονόματα, τα αρχεία περιέχουν στοιχεία για πολιτικές απόψεις, ενδιαφέρον για προγράμματα γνωριμιών, βιογραφικά και ιστορικό συμμετοχής στις εκδηλώσεις.
Η υπόθεση προκαλεί έντονο προβληματισμό, καθώς η Dialog έχει χτίσει τη φήμη της πάνω στην απόλυτη μυστικότητα των συζητήσεων και των μελών της.
Ωστόσο, η αποκάλυψη ότι ευαίσθητα δεδομένα ήταν προσβάσιμα μέσω αδυναμιών στην ιστοσελίδα της θέτει σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια πληροφοριών ενός δικτύου που συχνά χαρακτηρίζεται ως η «τεχνολογική εκδοχή της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.