Τον νέο ΚΟΚ θα τον πληρώσει ακριβά η κυβέρνηση. Ήδη δύο δημοσκοπήσεις είχαν κακά μαντάτα...

Στις ΗΠΑ ο Ο.Σολτς: Ψάχνει χρηματοδότηση για την Ουκρανία

Θα συναντηθεί με τον Τ.Μπάιντεν

Στις ΗΠΑ ο Ο.Σολτς: Ψάχνει χρηματοδότηση για την Ουκρανία

Σαν να μην ήταν αρκετά τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη χώρα του, ο Ολαφ Σολτς αναγκάζεται να καταφύγει στη… ζητιανιά, με την ελπίδα να εξασφαλίσει έξτρα βοήθεια για την Ουκρανία από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg, ο Γερμανός καγκελάριος ετοιμάζεται να ταξιδέψει στις ΗΠΑ τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον. Στόχος του είναι να εξασφαλίσει υποστήριξη για πρόσθετη βοήθεια του Λευκού Οίκου στο ουκρανικό ζήτημα.

Οπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν εξαντλήσει την υπάρχουσα εξουσιοδότηση του Κογκρέσου να βοηθήσουν την Ουκρανία. Ένα έκτακτο αίτημα βοήθειας ύψους 61 δισ. δολαρίων από τον Λευκό Οίκο «φρέναρε» στο Καπιτώλιο, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες απαιτούν για «αντάλλαγμα» παραχωρήσεις στη μεταναστευτική πολιτική.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο ο Σολτς προέτρεψε τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντείνουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι η Ε.Ε. δεν έκανε αρκετά για να τη βοηθήσει, την ώρα που η Γερμανία αποτελεί τον κορυφαίο, πιθανότατα, ευρωπαίο προμηθευτή όπλων και οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο. Μάλιστα, στα τέλη του περασμένου έτους, ο Γερμανός καγκελάριος ανακοίνωσε σχέδια για προσφορά ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ (8,7 δισεκατομμύρια δολάρια) σε στρατιωτική βοήθεια για το 2024.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση φιλοδοξεί να υπάρξει μια ειδική σύνοδος κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα, με σκοπό να συμφωνήσουν τα κράτη-μέλη σε ένα επιπλέον πακέτο στήριξης στο Κίεβο, συνολικού ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ (54,3 δισεκατομμύρια δολάρια).

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 25/1, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι υπάρχει «ακόμα πολλή ενέργεια στο δίκτυο συμμαχίας, συμμάχων και εταίρων, για να βοηθήσει στην υποστήριξη της Ουκρανίας. Κάθε χώρα το κάνει με τον δικό της τρόπο και το κάνει στον βαθμό που μπορεί». «Δεν έχουμε δει καμία χαλάρωση ή διχόνοια, όσον αφορά την υποστήριξη της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.