ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Στο «φως» έγγραφο της CIA – Συνδέεται η δολοφονία του Τ.Κένεντι με τα UFO;

Ερωτήματα προκαλεί ένα αποκαλυπτικό έγγραφο της CIA

Στο «φως» έγγραφο της CIA – Συνδέεται η δολοφονία του Τ.Κένεντι με τα UFO;

Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας από ένα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο σχετικά με τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου Τζον Φ. Κένεντι το οποίος φέρεται να περιέχει αναφορές για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα (UFO).

Δεν είναι λίγοι εκείνοι δε που πιστεύουν σε θεωρίες συνομωσίας με μερικούς εξ αυτών μάλιστα να συνδέουν τη δολοφονία του Κένεντι με τα αγνώστου ταυτότητας ανώμαλα φαινόμενα (UAP), όπως ονομάζονται πλέον.

Τα έγγραφα αποχαρακτηρίστηκαν με πρόσφατη εξουσιοδότηση της κυβέρνησης Μπάιντεν ενώ φαίνεται να υπάρχουν ακόμη 4.684 έγγραφα που παραμένουν απόρρητα.

Πρόκειται για έγγραφα τα οποία περιέχουν πληροφορίες από διάφορες υπηρεσίες, όπως η CIA, το FBI και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχετικά με τις σχέσεις του υπεύθυνου για τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ με Σοβιετικούς και Κουβανούς αξιωματούχους, ανώνυμες πληροφορίες και απειλές και έρευνες για τη δολοφονία του Κένεντι.

Στο εν λόγω έγγραφο αποκαλύπτεται ότι ο Ρούμπεν Έφρον, αξιωματούχος της CIA, υπέκλεψε την αλληλογραφία του Όσβαλντ πριν από τη δολοφονία του Κένεντι. Αποκαλύπτει επίσης, ότι το 1955 ο Έφρον είχε δηλώσει πως είχε δει UFO ενώ ταξίδευε με τρένο στην πρώην Σοβιετική Ένωση, παρέα με τον γερουσιαστή Ρίτσαρντ Ράσελ και έναν συνταγματάρχη.

Οι τρεις άντρες δήλωσαν ότι είδαν δύο «ιπτάμενους δίσκους», αλλά οι σκεπτικιστές πρότειναν ότι επρόκειτο για σοβιετικά αεροσκάφη.

Ο Ράσελ ήταν μέλος της Επιτροπής Γουόρεν που πήρε συνέντευξη από τη σύζυγο του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, τη Μαρίνα, το 1964. Ορισμένοι συνδέουν τον Έφρον με τη δολοφονία του Κένεντι, υπονοώντας ότι μπορεί να γνώριζε περισσότερα από όσα αποκάλυψε.

«Πολλοί λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα σημαντικό σε αυτά τα αρχεία» δήλωσε στους New York Times ο Τζέφερσον Μόρλεϊ, συντάκτης του ιστολογίου JFK Facts. «Μπίνγκο! Ο τύπος διάβαζε την αλληλογραφία του Όσβαλντ, μια λεπτομέρεια που απέτυχαν να μοιραστούν μέχρι τώρα. Δεν χρειάζεται να είσαι συνωμοσιολόγος για να το θεωρήσεις ύποπτο», πρόσθεσε.

Ο Τσακ Σούμερ, ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας από τη Νέα Υόρκη, προωθεί ένα νομοσχέδιο που υποστηρίζεται και από τα δύο κόμματα. Το νομοσχέδιο αυτό αποσκοπεί στον αποχαρακτηρισμό κυβερνητικών αρχείων που σχετίζονται με τα UFO και τα UAP.

Το νομοσχέδιο προτείνει μια τροποποίηση του νόμου για την εξουσιοδότηση της Εθνικής Άμυνας, που απαιτεί από την κυβέρνηση να συλλέγει και να αποκαλύπτει όλα τα αρχεία σχετικά με τα UAP, εκτός εάν μια επιτροπή ελέγχου αποφασίσει να τα κρατήσει απόρρητα.

Η διαδικασία είναι παρόμοια με την Πράξη του 1992 για τη συλλογή αρχείων σχετικά με τη δολοφονία του Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι. Η πράξη αυτή απαιτούσε από τα Εθνικά Αρχεία να δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα αρχεία που σχετίζονται με τη δολοφονία του Κένεντι έως το 2017. Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς τους φακέλους παραμένουν απόρρητοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.