ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Στο «σφυρί» σπάνιες φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ που εργαζόταν ως μηχανικός στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου

Στο «σφυρί» σπάνιες φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ που εργαζόταν ως μηχανικός στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Μια σειρά από φωτογραφίες και έγγραφα της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ από την εποχή που εργαζόταν ως μηχανικός κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βγήκαν σε δημοπρασία.

Ο οίκος δημοπρασιών Reeman Dansie ανακοίνωσε ότι η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου και ξεκινά από το ποσό των 2.000 λιρών στερλίνας, που είναι περίπου 2.200 ευρώ.

     

Οι φωτογραφίες και τα αρχειακά έγγραφα ανήκαν στην Ταγματάρχη Violet Wellesley, η οποία ήταν η στρατιωτική εκπαιδευτής της Elizabeth Windsor εν καιρώ πολέμου στο Γυναικείο Βοηθητικό Εδαφικό Σώμα (Εδαφικός Στρατός). Μαζί με επτά ασπρόμαυρες φωτογραφίες της 19χρονης τότε Βρετανίδας πριγκίπισσας, υπάρχει και μια προσωρινή άδεια οδήγησης που εκδόθηκε εν ώρα υπηρεσίας. Πριν από το θάνατό του το 1971, ο Wellesley διέταξε αυστηρά να μην πουληθούν τα έγγραφα και οι φωτογραφίες παρά μόνο μετά το θάνατο της Ελισάβετ Β’, «για να μην προσβληθεί η βασίλισσα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από τα απομνημονεύματα του Wellesley, που καταγράφονται από τον βασιλικό βιογράφο, Sir John Wheeler-Bennett. Ο Ταγματάρχης Wellesley θυμάται πώς η μελλοντική βασίλισσα «επέμεινε σε καμία προνομιακή μεταχείριση». Το 1945, η Ελισάβετ Β’ έγινε η πρώτη γυναίκα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που ήταν ενεργό μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.