Συναγερμός στην Ιταλία: Έκτακτα μέτρα προς αποφυγή λειψυδρίας

Πολύ χαμηλή η στάθμη των μεγάλων ποταμών της χώρας

Συναγερμός στην Ιταλία: Έκτακτα μέτρα προς αποφυγή λειψυδρίας

Στα πέντε αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης Ντράγκι πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη, σήμερα το βράδυ, για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε μεγάλο μέρος της χώρας. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», δηλώνει ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης. Εκκλήσεις από τους αγρότες για άμεσα μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τον μεγαλύτερο ποταμό της Ιταλίας, τον Πάδο, σήμερα αποφασίστηκε να μειωθεί κατά 20% η χρήση των υδάτινων πόρων του για την άρδευση των εκτάσεων της Βόρειας Ιταλίας.

Είναι ένας πρώτος «ήπιος» περιορισμός, για να μην πληγεί, ακόμη περισσότερο, ο γεωργικός τομέας. Στο μεταξύ, και η στάθμη των ποταμών ‘Αρνου στην Τοσκάνη και Τίβερη στην Ρώμη, έχει μειωθεί αισθητά.

Παράλληλα, ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, περιφερειάρχης του Λατίου (της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης) ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει όλη την περιοχή αρμοδιότητάς του σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης, ώστε να ληφθούν πιο άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα, προς αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

«Η χρήση του νερού θα πρέπει να γίνεται ιδιαίτερα προσεκτικά, αρχίζοντας από τα νοικοκυριά, διότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη», εξήγησε ο Τζινγκαρέτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Έτορε Πραντίνι, τέλος, πρόεδρος της ιταλικής γεωργικής ένωσης Coldiretti, ζήτησε να κηρυχθεί όλη η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με δύο άμεσες προτεραιότητες: Την αύξηση των υποδομών για την συσσώρευση και φύλαξη νερού, και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των μηχανημάτων καθαρισμού, προς επαναξιοποίηση των υδάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.