ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συναγερμός στις ΗΠΑ: To FBI διερευνά τροχαίο που ενδεχομένως να σχετίζεται με εγχώρια τρομοκρατία

Από το ατύχημα σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν άλλα πέντε

Συναγερμός στις ΗΠΑ: To FBI διερευνά τροχαίο που ενδεχομένως να σχετίζεται με εγχώρια τρομοκρατία

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Νέα Υόρκης, οι οποίες ερευνούν το ενδεχόμενο ένα τροχαίο ατύχημα που συνέβη έξω από μια πρωτοχρονιάτικη συναυλία στο Ρότσεστερ, να πρόκειται για εγχώρια τρομοκρατία.

Ειδικότερα, ο ύποπτος φέρεται να άφησε ένα σημείωμα αυτοκτονίας και ένα ημερολόγιο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε ως ο Μάικλ Έιβερι από τις Συρακούσες.

Η Joint Terrorism Task Force του FBI διερευνά τη σύγκρουση δύο οχημάτων, το ένα φορτωμένο με γκαζάκια τα οποία στη συνέχεια έπεσαν πάνω στο πλήθος έξω από τη συναυλία στο Kodak Center, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας άλλα πέντε.

Οι παρευρισκόμενοι στη συναυλία περπατούσαν σε μια διάβαση πεζών έξω από το χώρογύρω στις 12:50 π.μ. τοπική ώρα τη Δευτέρα, όταν ένα SUV Ford χτύπησε ένα Mitsubishi Outlander που έφευγε από ένα κοντινό πάρκινγκ, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ρότσεστερ, Ντέιβιντ Σμιθ, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Η δύναμη της σύγκρουσης έστειλε τα οχήματα πάνω σε μία ομάδα πεζών που βρίσκονταν στη διάβαση. Από τη σύγκρουση οι δύο επιβάτες του Mitsubishi σκοτώθηκαν ενώ ο οδηγός μεταφέρθηκε τραυματσιμένος στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή του. Ο οδηγός του Ford επίσης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο.

https://twitter.com/M01Uncensored/status/1742168194113278015?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1742168194113278015%7Ctwgr%5Eddde6cb2c8458ec04e8573ca1f4e5783d4965c90%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.skai.gr%2Fnews%2Fworld%2Fnea-yorki-oi-arxes-dieyreynoun-atyxima-me-nekrous-os-peristatiko-ypopto-gia-egxoria-tromok

Τρεις πεζοί που χτυπήθηκαν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ο ένας με σοβαρά για τη ζωή του τραύματα.
Βρέθηκαν τουλάχιστον δώδεκα δοχεία βενζίνης

Η συντριβή προκάλεσε φωτιά που χρειάστηκε περίπου μία ώρα για να σβήσουν οι πυροσβέστες, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Μόλις έσβησαν οι φλόγες, οι αρχές ανακάλυψαν «τουλάχιστον δώδεκα δοχεία βενζίνης μέσα και γύρω από το όχημα που προσέκρουσε στο Mitsubishi», είπε ο αρχηγός.

«Με βάση το επίπεδο κινδύνου που σχετίζεται με αυτά, η ομάδα βομβών του αστυνομικού τμήματος του Ρότσεστερ και η κοινή ομάδα δράσης εμπρησμών έσπευσαν στο σημείο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν είναι σαφές τι οδήγησε στη συντριβή ή γιατί τα δοχεία βρίσκονταν στο σημείο.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ομοσπονδιακά, συμπεριλαμβανομένου του FBI, για να μάθουμε ακριβώς τι οδήγησε σε αυτό το δυστύχημα», είπε ο Smith.

«Καθώς συνεχίζουμε να ερευνούμε και να συνεργαζόμαστε όλες οι αρχές, οι λεπτομέρειες είναι περιορισμένες αυτή τη στιγμή», ανέφερε το FBI σε δήλωση στο X.

Ο δήμαρχος του Ρότσεστερ Malik Evans στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας ζήτησε υπομονή καθώς η έρευνα συνεχίζεται και προέτρεψε όποιον έχει πληροφορίες για το περιστατικό να απευθυνθεί στις αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τίποτα δεν είναι πολύ μικρό για περιπτώσεις όπως αυτή», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.