ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνελήφθη για διαφθορά ο δήμαρχος της Οδησσού – Κατηγορείται για υπεξαίρεση σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ευρώ

Τώρα η ΕΕ φοβάται για την διαφθορά στην Ουκρανία

Συνελήφθη για διαφθορά ο δήμαρχος της Οδησσού – Κατηγορείται για υπεξαίρεση σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ευρώ

Η εισαγγελία για την καταπολέμηση της διαφθοράς της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθη ο δήμαρχος της Οδησσού Γενάντι Τρουχάνοφ, στο πλαίσιο μιας έρευνας σε βάρος του.

Ο Τρουχάνοφ εξελέγη δήμαρχος αυτής της μεγάλης πόλης της Μαύρης Θάλασσας το 2014. Το 2017 ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του για υπεξαίρεση, μια κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείται.

Σε ανάρτηση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Τρουχάνοφ θα κρατηθεί για 60 ημέρες επειδή δεν κατέβαλε την εγγύηση που του είχε επιβληθεί, ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων χρίβνια (περίπου 830.000 ευρώ).

Ο δήμαρχος κατηγορείται για υπεξαίρεση 92 εκατομμυρίων χρίβνια. Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες το 2018 όμως ξεκίνησε νέα έρευνα σε βάρος του το 2021 με αφορμή την αγορά ενός κτιρίου σε ένα παλαιό εργοστάσιο της Οδησσού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία, στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.