Συνελήφθη πράκτορας που στρατολογούσε μαθητές λυκείου στο “Azov”: 800 μαθητές μέσω Διαδικτύου

Πώς μπαίνουν οι Ουκρανοί νεοναζί στη ρωσική κοινωνία;

Συνελήφθη πράκτορας που στρατολογούσε μαθητές λυκείου στο “Azov”: 800 μαθητές μέσω Διαδικτύου

Στην περιοχή του Ροστόφ – κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία – συνελήφθη ένας πράκτορας που στρατολογούσε μαθητές λυκείου στο “Azov” με οδηγίες της SBU (Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας).

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, στρατολόγησε περίπου 800 άτομα στο εθνικιστικό τάγμα του “Αζόφ”, αναφέρει το TASS.

Επιπλέον, ο άνδρας κατηγορείται για οργάνωση τρομοκρατικών ενεργειών σε σχολεία. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτελούσε καθήκοντα για την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας.

 “Είπε ότι, με οδηγίες της SBU, στρατολόγησε νέους στο “Αζόφ” μέσω Διαδικτύου. 

Περίπου 800 άτομα στρατολογήθηκαν με αυτόν τον τρόπο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκοπός ήταν να βρεθούν μαθητές που ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στο εκπαιδευτικά ιδρύματα», – είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Η πηγή διευκρίνισε ότι ο υπεύθυνος προσλήψεων της SBU είναι 28 ετών.

Πώς μπαίνουν οι Ουκρανοί νεοναζί στη ρωσική κοινωνία;

Σύμφωνα με το περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι Vesti.Don, το οποίο μίλησε με τον κρατούμενο, ο συλληφθείς είναι στρατολόγος για τα εθνικιστικά τάγματα “Azov” και “Donbass” από τη Μαριούπολη.

Μίλησε για τρομοκρατικές επιθέσεις σε σχολεία στο Ταταρστάν και στο Περμ (βρίσκονται στη Ρωσία) που προετοιμάζονταν στις αρχές της χρονιάς.

Σύμφωνα με το κανάλι, ο νεαρός άνδρας ήρθε στη Ρωσία με το πρόσχημα του πρόσφυγα. 

“Αναγκάστηκε” να πραγματοποιήσει τις επιθέσεις. Οι εντολές από την SBU δεν του δόθηκαν απευθείας, αλλά μέσω ενός άλλου πράκτορα ονόματι Βλαντ, ο οποίος βρισκόταν σε επαφή με τα εθνικιστικά τάγματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επί εννέα χρόνια ο συλληφθείς έβρισκε εθελοντές για συμμορίες σε κοινωνικά δίκτυα και ανάμεσα σε γνωστούς του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.