ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνεργασία Ρωσίας – Τουρκίας: «Θα αυξηθεί η συνεργασία μας για το αέριο, δημητριακά και λιπάσματα»

Θα ανακοινωθούν σχετικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της συνάντησης των G20

Συνεργασία Ρωσίας – Τουρκίας: «Θα αυξηθεί η συνεργασία μας για το αέριο, δημητριακά και λιπάσματα»

Η Ρωσία μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της με την Τουρκία αναφορικά με το φυσικό αέριο, θα προέβη σε σχετικές ανακοινώσεις πρωτοβουλιών σχετικών και με τις εξαγωγές δημητριακών κατά τη σύνοδο των ηγετών της Ομάδας των 20 (G20) που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ινδονησία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Σχεδιάζεται αριθμός συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, περιλαμβανομένης της αύξησης της συνεργασίας με την Τουρκία στο αέριο και της οργάνωσης μεγάλων αποστολών δημητριακών και λιπασμάτων», ανέφερε σε δήλωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν θα συμμετάσχει διά ζώσης στη σύνοδο κορυφής, έχει προτείνει τη δημιουργία αυτού που αποκάλεσε «κόμβο αερίου» στην Τουρκία, μέσω του οποίου ρωσικό αέριο θα μπορούσε να πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως ελπίζει ότι η σύνοδος κορυφής θα συμβάλει στην εγκαθίδρυση ενός «πολυπολικού» κόσμου – ένας όρος τον οποίο χρησιμοποιεί συχνά ο Πούτιν για να επικρίνει αυτό που χαρακτηρίζει δυτική κυριαρχία στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Η παρουσία της Ρωσίας στη σύνοδο της G20 έχει προκαλέσει επικρίσεις από δυτικές χώρες και την Ουκρανία, η οποία ζήτησε να απαγορευθεί στον Πούτιν να συμμετάσχει στη συνάντηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ρώσοι και Ινδονήσιοι αξιωματούχοι δήλωσαν σήμερα πως ο Πούτιν δεν θα μεταβεί ο ίδιος στη σύνοδο, αλλά μπορεί να συμμετάσχει σ’ αυτή μέσω τηλεδιάσκεψης. Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στο Μπαλί θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.