ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνεχίζει τη φονική της πορεία η τροπική καταιγίδα Τζούλια – Τρεις νεκροί στην Ονδούρα & ανυπολόγιστες καταστροφές

Η τροπική καταιγίδα έφτασε στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό

Συνεχίζει τη φονική της πορεία η τροπική καταιγίδα Τζούλια – Τρεις νεκροί στην Ονδούρα & ανυπολόγιστες καταστροφές

Η τροπική καταιγίδα Τζούλια συνεχίζει τη φονική της πορεία, έχοντας φτάσει πλέον στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό. Νωρίτερα, η καταιγίδα «χτύπησε» τη Νικαράγουα με βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, ενώ από το πέρασμά της στην Ονδούρα άφησε πίσω της τουλάχιστον τρεις νεκρούς.

Συγκεκριμένα, στη Νικαράγουα δεν αναφέρθηκαν θύματα από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας, ωστόσο στην Ονδούρα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους μια νεαρή κι ένα αγόρι τεσσάρων ετών στο ναυάγιο πλοιαρίου κοντά στα σύνορα με τη Νικαράγουα το βράδυ του Σαββάτου, και μια 22χρονη που παρασύρθηκε από χείμαρρο την Κυριακή.

Η Τζούλια, ακόμη κυκλώνας Κατηγορίας 1, έφθασε πάνω από τη γη στις ακτές της Νικαράγουας νωρίς το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα), κοντά στη Λαγκούνα δε Πέρλας, προτού εξασθενήσει, και περί τις 18:00 (τοπική ώρα· στις 03:00 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας) το κέντρο της βρισκόταν ξανά πάνω από τον ωκεανό, περίπου 220 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας του Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με το αμερικανικό εθνικό κέντρο κυκλώνων/ τυφώνων (NHC).

Μετά το πέρασμα του κυκλώνα, περίπου ένα εκατομμύριο κάτοικοι παραθαλάσσιων τομέων της Νικαράγουας έμειναν χωρίς ρεύμα και πρόσβαση στο διαδίκτυο εξαιτίας πεσμένων γραμμών του δικτύου διανομής ηλεκτρισμού και της απόφασης της κυβέρνησης να διακοπεί η παροχή για λόγους ασφαλείας.

Το Εθνικό Σύστημα Πρόληψης Καταστροφών της Νικαράγουας (SINAPRED) ανέφερε χθες πως όλη η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», καθώς η Τζούλια προκάλεσε την υπερχείλιση αρκετών ποταμών.

Την ίδια ώρα, πάνω από 13.000 οικογένειες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, πάνω από 800 σπίτια πλημμύρισαν και πολλές στέγες υπέστησαν ζημιές.

Το NHC διατήρησε σε ισχύ την έκτακτη προειδοποίησή του για το ενδεχόμενο να χτυπήσουν «αστραπιαίες πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης», δυνητικά φονικές, σε «όλη την κεντρική Αμερική και στο νότιο Μεξικό» ως και αύριο Τρίτη.

https://twitter.com/svs_wx/status/1579197526397231107?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1579197526397231107%7Ctwgr%5E3bdb7ab8087a85bdfbc12a281bba3725a5380391%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fston-eiriniko-okeano-i-tropiki-kataigida-tzoulia-treis-nekroi-stin-ondoura%2F3615837%2F

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθώς η τροπική καταιγίδα Τζούλια κατευθυνόταν προς βορρά, ο πρόεδρος της Γουατεμάλας, Αλεχάντρο Γιαματέι, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως ήδη έχουν καταγραφεί τρεις πλημμύρες και η κατάρρευση μιας γέφυρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.