ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Συζητήσεις να μην αναλάβει την προεδρία της ΕΕ η Ουγγαρία – Διαφωνεί το Βέλγιο

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μιλά για επιδείνωση του κράτους δικαίου

Συζητήσεις να μην αναλάβει την προεδρία της ΕΕ η Ουγγαρία – Διαφωνεί το Βέλγιο

Ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο συμμερίζεται τις ανησυχίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την αναφερόμενη επιδείνωση του κράτους δικαίου στην Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν, «και το Βέλγιο το καθιστά πάντα σαφές», όπως σημείωσε.

Ωστόσο, προσέθεσε ότι η προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, δεν είναι μόνο προνόμιο, είναι και καθήκον. «Υποχρεώνει ένα κράτος μέλος να δείξει το χρώμα του, να παίξει τον ρόλο του προέδρου και του συμβιβαστή» ανέφερε ο Βέλγος πρωθυπουργός μιλώντας στο βουλή, σημειώνει το rtl.

Για τον Αλεξάντερ Ντε Κρόο δεν είναι “καλή ιδέα” το να μην έχει την εκ περιτροπής προεδρία η Ουγγαρία καθώς όπως εξηγεί, ένας τέτοιος ελιγμός θα έφερνε τη Βουδαπέστη “σε προνομιακή θέση”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουγγαρία αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου μετά το Βέλγιο, την 1η Ιουλίου 2024. Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε στις αρχές Ιουνίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αμφισβήτησε την «ικανότητα» του καθεστώτος του Βίκτορ Όρμπαν να ασκήσει αυτή την προεδρία λόγω των αποτυχιών του ως προς το κράτος δικαίου και αξίες της ΕΕ. Το ΕΚ κάλεσε τα κράτη μέλη «να βρουν την κατάλληλη λύση το συντομότερο δυνατό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.