ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η στιγμή που τα ορμητικά νερά ποταμού «καταπίνουν» έπαυλη στην Αλάσκα (βίντεο)

Η οργή της φύσης

Η στιγμή που τα ορμητικά νερά ποταμού «καταπίνουν» έπαυλη στην Αλάσκα (βίντεο)

Το γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι εικόνες, που κατέγραψε drone στην Αλάσκα, με την κατάρρευση μιας διώροφης έπαυλης σε ποταμό, λόγω των παγετωδών πλημμυρών που πλήττουν την αμερικανική πολιτεία.

Στα πλάνα διακρίνεται η στιγμή που τα νερά του ποταμού Μέντενχολ παρασέρνουν το κτίριο στην πρωτεύουσα της Αλάσκας, Τζούνο.

Τα ορμητικά νερά κατέστρεψαν τουλάχιστον δύο κτίρια και προκάλεσαν διάβρωση στις όχθες του ποταμού το Σαββατοκύριακο, αλλά άρχισαν να υποχωρούν τη Δευτέρα. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή θανάτους.

Οι Αρχές της πρωτεύουσας της Αλάσκα απομάκρυναν τους κατοίκους των σπιτιών ενός δρόμου. Τέτοιες πλημμύρες συμβαίνουν όταν λιώνουν παγετώνες -ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής – και χύνονται τεράστιες ποσότητες νερού σε κοντινές λίμνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η στάθμη των υδάτων της λίμνης Μέντενχολ έφτασε σχεδόν τα 4,6 μέτρα νωρίς το πρωί της Κυριακής, μια αύξηση κατά 91 εκατοστά σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ του 2016 και κατά 1,5 μέτρο πάνω από τα «μέτρια» επίπεδα πλημμύρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.