ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Τελικά μετράει το… μέγεθος: Μπαράζ αγωγών κατά της «Burger King» – Κατηγορείται ότι σερβίρει μικρότερα μπιφτέκια

«Οι ισχυρισμοί των εναγόντων είναι ψευδείς»

Τελικά μετράει το… μέγεθος: Μπαράζ αγωγών κατά της «Burger King» – Κατηγορείται ότι σερβίρει μικρότερα μπιφτέκια

Ομάδα καταναλωτών κατέθεσε αγωγή κατά της «Burger King», καθώς διαμαρτύρονται ότι τα προϊόντα της δεν είναι τόσο μεγάλα όσο απεικονίζονται στις διαφημίσεις.

Τον δρόμο άνοιξε Αμερικανός δικαστής, ο οποίος απέρριψε το αίτημα της Burger King να απορριφθεί η αγωγή, σύμφωνα με την οποία εξαπάτησε πεινασμένους πελάτες κάνοντας το σάντουιτς Whopper να φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Ειδικότερα, ο περιφερειακός δικαστής του Μαϊάμι, Ρόι Άλτμαν, ανέφερε ότι η Burger King θα πρέπει τώρα να υπερασπιστεί τον ισχυρισμό ότι η απεικόνιση των Whoppers στους πίνακες μενού των καταστημάτων παραπλανά τους λογικούς πελάτες, κάτι που ισοδυναμεί με παραβίαση της σύμβασης.

Θέμα μεγέθους

Οι πελάτες στην προτεινόμενη ομαδική αγωγή κατηγόρησαν την Burger King ότι απεικόνισε τα μπέργκερ μπιφτέκια με συστατικά που «ξεχειλίζουν πάνω από το ψωμάκι», κάνοντας τα μπιφτέκια να φαίνονται κατά 35% μεγαλύτερα και να μοιάζουν ότι περιέχουν περισσότερο από το διπλάσιο κρέας από αυτό που σερβίρει η αλυσίδα.

Ο Burger King, μονάδα του Restaurant Brands International, υπογράμμισε ότι δεν υποχρεωμένη να παραδώσει μπέργκερ που μοιάζουν «ακριβώς όπως στην εικόνα», αλλά ο δικαστής είπε ότι εναπόκειται στους ενόρκους να αποφανθούν επί του θέματος. Στην απόφασή του, ο Άλτμαν άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο αξίωσης αποζημιώσεων για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

«Οι ισχυρισμοί των εναγόντων είναι ψευδείς», αναφέρει η Burger King σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Τα ψητά στη σχάρα μοσχαρίσια μπιφτέκια που απεικονίζονται στη διαφήμισή μας είναι τα ίδια μπιφτέκια που χρησιμοποιούνται στα εκατομμύρια σάντουιτς Whopper που σερβίρουμε στους επισκέπτες σε όλη τη χώρα».

Μπαράζ αγωγών

Τα McDonald’s και τα Wendy’s βρίσκονται αντιμέτωποι επίσης με μια παρόμοια αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Μάλιστα, ο δικηγόρος των εναγόντων εκεί, επικαλέστηκε τη γνωμοδότηση του Άλτμαν για να δικαιολογήσει την συνέχιση αυτής της υπόθεσης.

Σημειώνεται επίσης ότι τον περασμένο μήνα, κατατέθηκε μήνυση σε δικαστήριο του Μπρούκλιν κατά της Taco Bell, μια μονάδα της Yum Brands, με την κατηγορία ότι διαθέτει Crunchwraps και μεξικάνικές πίτσες, που φέρεται να περιέχουν μόνο τη μισή ποσότητα γέμισης από αυτή που διαφημίζεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάθε αγωγή ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.