ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τέλος στο lockdown για τις γάτες σε πόλη της Γερμανίας – Για ποιο λόγο είχε εφαρμοστεί

Οι γάτες επιτρεπόταν να βγουν έξω μόνο εάν κρατούνταν με λουρί

Τέλος στο lockdown για τις γάτες σε πόλη της Γερμανίας – Για ποιο λόγο είχε εφαρμοστεί

Οι ιδιοκτήτες γατών σε μια γερμανική πόλη μπορούν και πάλι να αφήσουν τα κατοικίδιά τους ελεύθερα σε εξωτερικούς χώρους μετά από τρεις μήνες ενός ειδικού lockdown που αφορούσε μόνο τα συγκεκριμένα ζώα.

Ο λόγος για την πόλη Walldorf, στα νοτιοδυτικά, όπου οι κάτοικοι που είχαν γάτες  έλαβαν εντολή τον Μάιο να τις κρατήσουν σε εσωτερικούς χώρους ώστε να προστατευτεί ένα απειλούμενο είδος πτηνού.

Τα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν καθώς οι αρχές ήθελαν να προστατεύσουν τον τοπικό πληθυσμό του λεγόμενου λοφιοφόρου κορυδαλλού, λέγοντας ότι το είδος κινδυνεύει και από τις οικόσιτες γάτες. Μόλις τρία ζευγάρια αναπαραγωγής του πτηνού αυτού είχαν μείνει στην πόλη του Walldorf.

Οι γάτες επιτρεπόταν να βγουν έξω μόνο εάν κρατούνταν με λουρί που δεν υπερέβαινε τα δύο μέτρα.

Στο ενδεχόμενο που κάποια γάτα εντοπιζόταν να κυκλοφορεί ελεύθερη ο ιδιοκτήτης θα βρισκόταν αντιμέτωπος με πρόστιμο. Παράλληλα, αν κάποια γάτα τραυμάτιζε η σκότωνε κάποιο από τα προστατευόμενα πτηνά, τότε ο ιδιοκτήτης έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο έως 50.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακτιβιστές επέκριναν τα περιοριστικά μέτρα, λέγοντας ότι θα βλάψουν την ευημερία των γατών. Ωστόσο, τόνισαν ότι υποστηρίζουν και εκείνοι τις προσπάθειες για την προστασία των κορυδαλλών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.