ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Όσα γράφει ο γαλλικός Τύπος για την κηδεία του

Όλοι οι Ευρωπαίοι βασιλείς συγκεντρωμένοι στην Αθήνα, σχολιάζει η εφημερίδα «Le Figaro»

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Όσα γράφει ο γαλλικός Τύπος για την κηδεία του

Πλήθος κόσμου και Ευρωπαίοι Βασιλιάδες παρέστησαν σήμερα στην κηδεία του Βασιλιά Κωνσταντίνου, που τελέστηκε στην Αθήνα.

Εστεμμένοι από όλη την Ευρώπη παρακολούθησαν την εξόδιο ακολουθία του τελευταίου Βασιλιά της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολη των Αθηνών.

Η κηδεία του Βασιλιά Κωνσταντίνου δεν έγινε δημοσία δαπάνη γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις πολλών υποστηρικτών του στέμματος, σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

H βρετανική βασιλική οικογένεια εκπροσωπήθηκε από την πριγκίπισσα Άννα, αδερφή του βασιλιά Καρόλου και ξαδέρφια του Κωνσταντίνου.

«Δεν ήταν ο Βασιλιάς μας, αλλά πρέπει να σεβαστούμε την ταφή του»

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, αναφέρει το γαλλικό δημοσίευμα, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης.

Ορισμένοι από αυτούς έσπευσαν να φιλήσουν το φέρετρο που είχε εκτεθεί στο παρεκκλήσι δίπλα στον καθεδρικό ναό.

«Ήρθα να τιμήσω έναν Έλληνα (…) Ήταν μέρος της ιστορίας μας, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο φοιτητής Νίκος Καράκας.

Για την Κυριακή Βιζίνου, «Δεν μπορείς να αφαιρέσεις έναν τίτλο από έναν Βασιλιά. Γεννήθηκε για να γίνει Βασιλιάς, και πεθαίνει σαν Βασιλιάς».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Χριστοδουλάκης, που διατηρεί περίπτερο στο κέντρο της πόλης, έσπευσε να υπενθυμίσει ότι ο ελληνικός λαός έχει ψηφίσει κατά της μοναρχίας.

«Δεν ήταν ο βασιλιάς μας (…) Ο ελληνικός λαός καταψήφισε τη μοναρχία. Αλλά (…) δεν έχει νόημα να μαλώνουμε, πρέπει να σεβαστούμε την κηδεία του».

Φώτο: NDP

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.