ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θάνατος Βασίλισσας Ελισάβετ: Πώς έμαθε η Φρουρά των Γρεναδιέρων το δυσάρεστο γεγονός

Η «Επιχείρηση Μονόκερος» που τέθηκε σε εφαρμογή

Θάνατος Βασίλισσας Ελισάβετ: Πώς έμαθε η Φρουρά των Γρεναδιέρων το δυσάρεστο γεγονός

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, και ο δημοσιογράφος Hugo VIckers μέσα από τη στήλη του στην Daily Mail, αναφέρεται εκτενώς πώς στο πως η φρουρά της πληροφορήθηκε για τις δυσάρεστες εξελίξεις.

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, όταν ο Αντισυνταγματάρχης της Φρουράς των Γρεναδιέρων έλαβε ένα τηλεφώνημα που του προκάλεσε ανησυχία. Δεχόμενος την ερώτηση από τον λοχία των φρουρών αν όλα είναι ήσυχα στο αρχηγείο.

«Ήξερα αμέσως ότι υπήρχε μόνο ένας λόγος για τον οποίο θα έκανε αυτή την ερώτηση», είπε ο Αντισυνταγματάρχης J.N.E.B. Shaw. «Και με αυτό ξεκίνησαν οι πιο έντονες 11 μέρες της ζωής μου». 

Η πρώτη του κίνηση ήταν να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη σχεδιασμού στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας του Λονδίνου, με άμεση προτεραιότητα την ανάκληση όλων των βασικών στρατευμάτων και συγκεκριμένα του The King’s Troop Royal Horse Artillery. Πολλοί έλειπαν σε άδεια και έπρεπε σύντομα να επιστρέψουν στις θέσεις του.

Ο ταξίαρχος Τζέιμς Στόφορντ των Ιρλανδών Φρουρών ήταν στον γάμο της κόρης του Ίζι στην Κέρκυρα και έμαθε τα νέα ενώ έβγαζε λόγο στην γαμήλια δεξίωση.

Το τηλέφωνό άρχισε να χτυπά λαμβάνοντας το σχετικό μήνυμα «Έχετε εντολή να επιστρέψετε αμέσως στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αναλάβετε τα καθήκοντά σας για την κηδεία της Αείμνηστης Μεγαλειότητάς της ως μέλος του The Honorable Corps of Gentlemen At Arms.

Εκείνη τη στιγμή ο Ταξίαρχος ανακοίνωσε στους καλεσμένους να σηκώσουν ένα ποτήρι για νύφη και τον γαμπρό και ένα άλλο για την βασίλισσα Ελισάβετ.

Και όπως ήταν φυσικό τα απρόοπτα συνεχίστηκαν. Οι τρομπετίστες του ιππικού είχαν αποβιβαστεί στον Καναδά μόλις 24 ώρες νωρίτερα. Ήταν υποχρεωμένοι να γυρίσουν πίσω αμέσως με υπερατλαντική πτήση.

Όσο για τον Αντισυνταγματάρχη Διοικητή του Ιππικού Μαρκ Μπέρι, ο ρόλος του οποίου ήταν να επιβλέπει το προσκύνημα στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ αιφνιδιάστηκε αφού είχε αναλάβει πρόσφατα τα καθήκονυτα του. Γνωστός ως «Silver Stick», η πρώτη του δουλειά ήταν να ανακαλέσει τους αξιωματικούς από το Μπαγκλαντές, το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία και την Αμερική. Ο ένας ήταν, μάλιστα, σε μήνα του μέλιτος.

Επειδή η Βασίλισσα πέθανε στο Κάστρο Μπαλμόραλ, η «Επιχείρηση Μονόκερος» τέθηκε σε εφαρμογή στη Σκωτία για να συντονίσει τις δεκαήμερες παρελάσεις και το λαϊκό προσκύνημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου 2022 ξεκίνησαν οι εντατικές προετοιμασίες για την μεγαλοπρεπή τελετή της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, που έμεινε στην ιστορία καθώς ολοκληρωνόταν η Δεύτερη Ελισαβετιανή Εποχή για την Βρετανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.