ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θύμα βομβιστικής επίθεσης στην Ιερουσαλήμ πέθανε μετά από 22 χρόνια σε κώμα

Είναι η τρίτη υπήκοος των ΗΠΑ που έχασε τη ζωή της από την επίθεση που συνέβη τον Αύγουστο του 2001

Θύμα βομβιστικής επίθεσης στην Ιερουσαλήμ πέθανε μετά από 22 χρόνια σε κώμα

Θύμα της βομβιστικής επίθεσης στην πιτσαρία Sbarro της Ιερουσαλήμ πέθανε μετά από 22 χρόνια σε κώμα.

Η Chana Nachenberg ήταν 31 ετών τη στιγμή της επίθεσης στο εστιατόριο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά και μια έγκυος γυναίκα.

Είναι η τρίτη υπήκοος των ΗΠΑ που πέθανε από την επίθεση που συνέβη τον Αύγουστο του 2001. Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ιορδανία την έκδοση μιας γυναίκας που καταδικάστηκε από το Ισραήλ για φόνο για τον ρόλο της στην επίθεση.

Η Ahlam Tamimi, η οποία γεννήθηκε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και έχει ιορδανική υπηκοότητα, καταδικάστηκε σε 16 χρόνια ισόβιας κάθειρξης από ισραηλινό δικαστήριο το 2003. Αποφυλακίστηκε το 2011 ως μέρος μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση ενός Ισραηλινού στρατιώτη που κρατούνταν αιχμάλωτος για περισσότερα από πέντε χρόνια από Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς στη Γάζα.

Η Tamimi βοήθησε τον βομβιστή, Izz al-Din Shuheil al-Masri, να πραγματοποιήσει την επίθεση. Εγκαταστάθηκε στην Ιορδανία μετά την αποφυλάκισή της και δήλωσε περήφανη για τη συμμετοχή της στη θηριωδία. Βρίσκεται στη λίστα των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών του FBI και οι ΗΠΑ λένε ότι ζητούν την έκδοσή της με την κατηγορία της συνωμοσίας για χρήση όπλου μαζικής καταστροφής εναντίον Αμερικανών. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιορδανίας απέρριψε προηγούμενο αίτημα.

Οι γονείς ενός από τους άλλους δύο Αμερικανούς πολίτες που σκοτώθηκαν στην επίθεση – ο Μάλκι Ροθ, ο οποίος ήταν 15 ετών τότε – έκαναν εκστρατεία για χρόνια με στόχο να πιέσουν οι ΗΠΑ για την έκδοση της Τamimi. Το εστιατόριο Sbarro, σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση στο κέντρο της δυτικής Ιερουσαλήμ, ήταν κατάμεστο από πελάτες όταν ο Tamimi και ο Masri, και οι δύο μέλη της Χαμάς, μπήκαν στις 9 Αυγούστου. Ο Ταμίμι, που επέλεξε τον στόχο, έφυγε πριν ο Masri ανατιναχθεί. Εκτός από τους νεκρούς, περίπου 130 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ήταν μια από τις πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της δεύτερης παλαιστινιακής ιντιφάντα ή εξέγερσης κατά του Ισραήλ, η οποία ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο και ολοκληρώθηκε το 2005.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.