Τι κρύβεται πίσω από το μυστήριο με τα ανθρώπινα λείψανα που έρχονται στο φως καθώς ξεραίνεται λίμνη κοντά στο Λας Βέγκας;

Δύτες της αστυνομίας ανέσυραν άλλη μια σορό από τη λίμνη Μιντ, την τέταρτη από τον περασμένο Μάιο

Τι κρύβεται πίσω από το μυστήριο με τα ανθρώπινα λείψανα που έρχονται στο φως καθώς ξεραίνεται λίμνη κοντά στο Λας Βέγκας;

Μπροστά σε έναν άλυτο μέχρι στιγμής γρίφο βρίσκεται η αστυνομία του Λας Βέγκας καθώς εξακολουθούν να έρχονται στο φως ανθρώπινα λείψανα από μια λίμνη, κοντά στην αμερικανική μεγαλούπολη, που στεγνώνει λόγω της ξηρασίας.

Δύτες της αστυνομίας ανέσυραν άλλη μια σορό από τη λίμνη Μιντ, την τέταρτη από τον περασμένο Μάιο καθώς υποχωρεί η στάθμη των υδάτων. Τα τελευταία λείψανα εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στην παραλία Σουίμ της λίμνης και οι ιατροδικαστές προσπαθούν να προσδιορίσουν τα αίτια θανάτου του θύματος και τη χρονολογία, ενώ οι επιθεωρητές της αστυνομίας χτενίζουν τα αρχεία αγνοουμένων.

Το μυστήριο ξεκίνησε την περασμένη Πρωτομαγιά όταν εντοπίστηκαν ανθρώπινα λείψανα σε ένα βαρέλι κοντά στην τοποθεσία Χέμενγουεϊ Χάρμπορ της λίμνης. Η αστυνομία θεωρεί ότι ανήκαν σε άνδρα, που δολοφονήθηκε με σφαίρα και στη συνέχεια πέταξαν τη σορό του στη λίμνη κάπου ανάμεσα στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της επομένης.

Δεν πέρασε μια εβδομάδα και βρέθηκαν νέα ανθρώπινα λείψανα στον Κόλπο Κάλβιλ της λίμνης, ενώ πιο πρόσφατα, στις 25 Ιουλίου, ανθρώπινα οστά βρέθηκαν στην παραλία Μπάουλντερ.

Τι κρύβεται πίσω από τα ανθρώπινα λείψανα στη λίμνη Μιντ

Η αστυνομία έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να ανακαλυφθούν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα καθώς συνεχίζουν να αποκαλύπτονται περισσότερα τμήματα της ακτογραμμής. Η στάθμη των υδάτων της τεχνητής λίμνης έχει υποχωρήσει κατά 52 μέτρα από την τελευταία φορά που ήταν γεμάτη, δηλαδή το 1983.

Οι συνεχείς ανακαλύψεις σορών έχουν πυροδοτήσει εικασίες περί άλυτων υποθέσεων εξαφάνισης ατόμων και δολοφονιών, που χρονολογούνται εδώ και δεκαετίες και πιθανώς σχετίζονται με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος καθώς το Λας Βέγκας, που απέχει κάπου 50 χλμ. από τη λίμνη Μιντ, ήταν διαβόητο πεδίο δράσης της μαφίας τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιστήμονες αποδίδουν τη σταδιακή μείωση της στάθμης των υδάτων της λίμνης στην υπερθέρμανση του πλανήτη, κυρίως λόγω της αύξησης των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων που συντείνουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Σημειώνουν δε ότι οι δυτικές ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της λεκάνης του ποταμού Κολοράντο, έχουν γίνει θερμότερες και ξηρότερες την τελευταία τριακονταετία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.