ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Titan: «Οι επιβάτες έπαψαν να υπάρχουν προτού ο εγκέφαλός τους προλάβει να εντοπίσει ότι βρίσκονται σε κίνδυνο»

Τι αποκάλυψε ειδικός για τα υποβρύχια

Titan: «Οι επιβάτες έπαψαν να υπάρχουν προτού ο εγκέφαλός τους προλάβει να εντοπίσει ότι βρίσκονται σε κίνδυνο»

Ένας πρώην σύμβουλος της OceanGate αποκάλυψε ότι το υποβρύχιο Titan μπορεί να καταστράφηκε σε δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου και ότι ο εγκέφαλος των επιβαινόντων είναι πολύ πιθανό να μην πρόλαβε καν να εντοπίσει ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Οι πέντε επιβαίνοντες, σύμφωνα με τον ειδικό στα υποβρύχιο σκοτώθηκαν ακαριαία πριν καταλάβουν το οτιδήποτε.

Χαρακτηριστικά λέει ότι η έκρηξη στα 12.500 πόδια θα σήμαινε ότι οι επιβάτες «έπαψαν να υπάρχουν» προτού ο εγκέφαλός τους προλάβει να εντοπίσει ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο πρώην εργαζόμενος της OceanGate είπε επίσης ότι ανησυχούσε ολοένα και περισσότερο για τις ιδιαιτερότητες του βαθυσκάφους και εγκατέλειψε την εταιρεία όταν ο Στόκτον Ρας o ιδιοκτήτης, ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να ξεκινήσει εμπορικά ταξίδια στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Ο ΜακΚάλαμ χαρακτήρισε το εγχείρημα «ωρολογιακή βόμβα» και είπε ότι «δεν εξεπλάγη» από την τραγωδία.

Εξηγώντας τι πιστεύει ότι θα είχε συμβεί στο σκάφος στο 60 Minutes Australia, ο McCallam είπε: «Ολόκληρος ο όγκος ενός υποβρυχίου καταρρέει σε περίπου δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου και χρειάζονται 25 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να εντοπίσει ο ανθρώπινος εγκέφαλος μια απειλή».

«Δεν είναι τόσο πολύ που πεθαίνεις», κατέληξε, «είναι ότι παύεις να υπάρχεις. Είναι το απόλυτο τέλος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.