ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της πρώην ερωμένης του Χουάν Κάρλος – Ζητούσε 145 εκατ. €

Ισχυριζόταν πως από το 2012 ο Χουάν Κάρλος ενορχήστρωσε απειλές, παρακολουθήσεις και εκφοβισμό σε βάρος της

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της πρώην ερωμένης του Χουάν Κάρλος – Ζητούσε 145 εκατ. €

Απορρίφθηκε η αγωγή ύψους 145 εκατομμυρίων ευρώ της πρώην ερωμένης του 85χρονου πρώην μονάρχη Χουάν Κάρλος. 

Η Δανή επιχειρηματίας Κορίνα τσου Ζάιν-Βίτγκενσταϊν-Ζάιν προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον του Χουάν Κάρλος, ισχυριζόμενη ότι από το 2012 ο Χουάν Κάρλος ενορχήστρωσε απειλές, παρακολουθήσεις και εκφοβισμό σε βάρος της, μετά τη διακοπή της σχέσης τους.

Ισχυρίστηκε ότι ο εκφοβισμός -συμπεριλαμβανομένων των κατασκοπειών και των εισβολών- ξεκίνησε αφού αρνήθηκε να του επιστρέψει δώρα αξίας εκατομμυρίων λιρών.

Ο Χουάν Κάρλος από την πλευρά του είχε αρνηθεί τις κατηγορίες.

Την Παρασκευή 6/10, δικαστής αποφάσισε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας δεν έχουν δικαιοδοσία στην υπόθεση, αλλά δεν έκρινε την ουσία των ισχυρισμών. Επιπλέον, η δικαστής Ροβίνα Ράις είπε ότι η κ. τσου Ζάιν-Βίτγκενσταϊν, Βρετανίδα υπήκοος – δεν είχε «αποδείξει επαρκώς ότι το «επιβλαβές γεγονός» το οποίο καταγγέλλει, η παρενόχληση δηλαδή από τον κατηγορούμενο, συνέβη στην Αγγλία».

Εκπρόσωπος του 85χρονου πρώην μονάρχη σχολίασε ότι η απόφαση «δεν αποτελεί έκπληξη», ενώ επιβεβαιώνει την αθωότητά του και δημιουργεί τις «απαραίτητες προϋποθέσεις για περαιτέρω δημόσιες εμφανίσεις».

Η Ζάιν-Βίτγκενσταϊν ισχυρίστηκε ότι την πίεσε να επιστρέψει δώρα αξίας 65 εκατομμυρίων ευρώ μετά τη διακοπή της σχέσης τους, στον απόηχο του περιβόητου ταξιδιού που είχε κάνει το πρώην ζεύγος για κυνήγι ελεφάντων στη Μποτσουάνα το 2012. Το ταξίδι – στο οποίο τραυματίστηκε ο Χουάν Κάρλος και έπρεπε να επιστρέψει σπίτι – πυροδότησε την οργή του κοινού εν μέσω οικονομικής κρίσης και ρεκόρ ανεργίας στην Ισπανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τέως βασιλιάς ζει κατά κύριο λόγο εξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από το 2020, αφού εγκατέλειψε την Ισπανία λόγω καταγγελιών για απάτη που τελικά απορρίφθηκαν. Μια ελβετική έρευνα για πληρωμή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία έκλεισε λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.