ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το φαγητό του μέλλοντος είναι το… κρέας πύθωνα

Είναι πιο βιώσιμο, λένε οι επιστήμονες

Το φαγητό του μέλλοντος είναι το… κρέας πύθωνα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι πιο βιώσιμο να εκτρέφονται πύθωνες αντί για κοτόπουλα.

Το εργαστηριακό κρέας έχει θεωρηθεί από πολλούς τα τελευταία χρόνια ότι αποτελεί το μέλλον των τροφίμων. Ωστόσο, μια ομάδα επιστημόνων, σε έρευνα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό Scientific Reports, εκτιμά ότι το κρέας πύθωνα έχει βιώσιμα αλλά και θρεπτικά στοιχεία.

«Εξαντλούμε τους πόρους, ενώ ταυτόχρονα η ζήτηση για υψηλής ποιότητας θρεπτικά συστατικά αυξάνεται», λέει ο συγγραφέας της μελέτης, Πάτρικ Αουστ από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «People for Wildlife».

Το κρέας φιδιού καταναλώνεται ήδη σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων περιοχών της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας. Στο Χονγκ Κονγκ, για παράδειγμα, η σούπα φιδιού είναι ένα δημοφιλές πιάτο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ενδεικτικό της αυξημένης κατανάλωσης είναι ότι για να καλυφθεί η ζήτηση τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί φάρμες που παράγουν κρέας πύθωνα.

Αφού μελέτησαν περισσότερους από 4.600 πύθωνες (δικτυωτούς και Βιρμανίας) σε εμπορικές φάρμες στο Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη, διαπίστωσαν ότι τα φίδια είχαν πιο αποτελεσματική αναλογία παραγωγής τροφής από ό,τι ο σολομός, οι χοίροι, οι αγελάδες, το κοτόπουλο και οι γρύλοι.

Τα φίδια περνούσαν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να τρώνε, αλλά δεν έχαναν μεγάλο μέρος της σωματικής τους μάζας ενώ χρειάζονταν και πολύ λίγο νερό.

«Θεωρητικά, θα μπορούσατε απλώς να σταματήσετε να το ταΐζετε για ένα χρόνο» λέει ο επίσης συγγραφέας της μελέτης, Ντάνιελ Νατούς, από το Πανεπιστήμιο Macquarie της Αυστραλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.