ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Το πιο ακριβό πανετόνε στον κόσμο – Είναι καλυμμένο από χρυσό και διαμάντια (φώτο)

Η αστρονομική τιμή του

Το πιο ακριβό πανετόνε στον κόσμο – Είναι καλυμμένο από χρυσό και διαμάντια (φώτο)

Ένα πανετόνε στην καρδιά του Τορίνο της Ιταλίας διεκδικεί τον τίτλο του πιο ακριβού ψωμιού στον κόσμο.

Αυτό το πλούσιο ιταλικό γλυκό ψωμί, που παραδοσιακά απολαμβάνουν οι λάτρεις του τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έγινε πλέον σύμβολο εξαιρετικής πολυτέλειας, καλυμμένο σε φύλλα χρυσού 23 καρατίων και διακοσμημένο με διαμάντια.

Το πιο ακριβό πανετόνε στον κόσμο, αξίας 700.000 ευρώ, δόθηκε ως γαμήλιο δώρο από έναν Ινδό βιομήχανο κλωστοϋφαντουργίας σε μια ανιψιά του που ερωτεύτηκε το εν λόγω έδεσμα, ενώ σπούδαζε στην Ιταλία, αναφέρει η Huffington Post.

Αυτό το προϊόν αρτοποιίας που μοιάζει με κέικ περιέχει πέντε κιλά σοκολάτας Ισημερινού, σαφράν και μπαχαρικά, τυλιγμένο σε μεμβράνη τροφίμων χρυσού 22 καρατίων, διακοσμημένο με διάφορα διαμαντένια βραχιόλια διαφόρων μεγεθών και αξιών και μια χρυσή τιάρα λευκή με διαμάντια.

Δημιουργός του «αριστουργήματος» είναι ο γερμανικής καταγωγής ζαχαροπλάστης Dario Hartvig, ο οποίος χρειάστηκε τρεις μέρες για να το φτιάξει.

Για εκείνον, όμως, η πολυτέλεια έχει γίνει συνήθεια.

Ξεκίνησε το συναρπαστικό του ταξίδι στον γαστρονομικό κόσμο σε ηλικία 14 ετών και το ταλέντο, το πάθος και η αφοσίωση του απογείωσαν τη φήμη του στην ιταλική γαστρονομική σκηνή, με την τελευταία του δημιουργία να ξεπερνά τα όρια της χλιδής.

Το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής του νότια του Τορίνο της Ιταλίας, προσελκύει δισεκατομμυριούχους εδώ και αρκετά χρόνια. Πριν από δέκα χρόνια, ένας Ρώσος μεγιστάνας εγκαινίασε την πρώτη του διάσημη παραγγελιά – ένα πολύτιμο τιραμισού 80.000 ευρώ.

Ο γκουρμέ δισεκατομμυριούχος, που έγινε τακτικός πελάτης, του ζήτησε τότε ένα πολυτελές πανετόνε, με ζαχαρωμένα κάστανα και διαμάντια- στην αστρονομική τιμή των 500.000 ευρώ.

Ο ζαχαροπλάστης προστατεύει τα προϊόντα του από ληστείες όπως και τα κοσμηματοπωλεία. Οι πελάτες του παραλαμβάνουν τις παραγγελίες τους εκτός των ωρών λειτουργίας του καταστήματος. «Στις 4:00 τα ξημερώματα, ο Ρώσος πελάτης μου έστειλε τον έμπιστο άτομό του να παραλάβει το πανετόνε».

«Ο Ινδός πελάτης μου ήρθε το βράδυ, αργά. Κάθε παράδοση έχει τη δική της ιστορία», είπε. Ο Ιταλός ζαχαροπλάστης είναι επίσης γνωστός για τα τεράστια γλυκά του –μάξι πανετόνες- 50 κιλών. Το 2022, πολλά από αυτά παραδόθηκαν σε εκδηλώσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Μόντε Κάρλο.

Το χρυσό και διαμαντένιο πανετόνε ειδικότερα έχει αναδειχθεί σε σύμβολο στάτους, το οποίο πόθησαν Άραβες σεΐχηδες, Ρώσοι μεγιστάνες και δισεκατομμυριούχοι σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η πολυτελής ερμηνεία της παραδοσιακής ιταλικής τούρτας είναι πλέον κεντρικό στοιχείο στα τραπέζια των πλουσιότερων στον κόσμο, αναδεικνύοντας το ταπεινό πανετόνε σε στάτους υπερβολής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό σημειωτέον δεν είναι το μοναδικό εγχείρημα της Ιταλίας στην γαστρονομία πολυτελείας. Μια πίτσα από χρυσό 24 καρατίων, με το όνομα Mimi La Regina d’Oro, διατίθεται επίσης στην Ιταλία στην τιμή των 99 ευρώ, αναδεικνύοντας περαιτέρω την τάση της χώρας για πολυτελείς γαστρονομικές απολαύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.