ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Το Χόλιγουντ ζητά από τον Τ.Μπάιντεν να μεσολαβήσει για εκεχειρία στη Γάζα

«Αρνούμαστε να πούμε στις επόμενες γενιές την ιστορία της σιωπής μας, ότι στεκόμασταν και δεν κάναμε τίποτα»

Το Χόλιγουντ ζητά από τον Τ.Μπάιντεν να μεσολαβήσει για εκεχειρία στη Γάζα

Περισσότερες από πενήντα σημαίνουσες προσωπικότητες του Χόλιγουντ υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ζητώντας του να μεσολαβήσει προκειμένου να επέλθει εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι εξέχουσες χολιγουντιανές προσωπικότητες που υπογράφουν την επιστολή, καλούν «την κυβέρνησή σας και όλους τους παγκόσμιους ηγέτες να τιμήσουν όλες τις ζωές στους Άγιους Τόπους και να ζητήσουν και να διευκολύνουν την κήρυξη εκεχειρίας χωρίς καθυστέρηση – τον τερματισμό του βομβαρδισμού της Γάζας και την ασφαλή απελευθέρωση των ομήρων» και προσθέτουν ότι «αρνούμαστε να πούμε στις επόμενες γενιές την ιστορία της σιωπής μας, ότι στεκόμασταν και δεν κάναμε τίποτα. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς, ‘η ιστορία παρακολουθεί’».

«Η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να επιτραπεί να φτάσει (στους κατοίκους της Γάζας)», επισημαίνουν επιπλέον στην επιστολή τους, στην οποία, μάλιστα, έχουν συμπεριλάβει και ένα σχόλιο από τον εκπρόσωπο της UNICEF Τζέιμς Έλντερ, ο οποίος υπογραμμίζει τις καταστροφικές επιπτώσεις των συνεχιζόμενων ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών και του αποκλεισμού στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.

«Παιδιά και οικογένειες στη Γάζα ουσιαστικά δεν έχουν πια τρόφιμα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, φάρμακα και ασφαλή πρόσβαση στα νοσοκομεία έπειτα από ημέρες αεροπορικών επιδρομών και μετά τον αποκλεισμό των οδών ανεφοδιασμού», αναφέρει ο Έλντερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H λίστα των καλλιτεχνών που υπέγραψαν την επιστολή προς τον Μπάιντεν

  1. Alia Shawkat
  2. Alyssa Milano
  3. Amanda Seales
  4. Amber Tamblyn
  5. America Ferrera
  6. Andrew Garfield
  7. Anoushka Shankar
  8. Aria Mia Loberti
  9. Ayo Edebiri
  10. Bassam Tariq
  11. Bassem Youssef
  12. Cate Blanchett
  13. Channing Tatum
  14. Cherien Dabis
  15. Darius Marder
  16. David Cross
  17. Dominique Fishback
  18. Dominique Thorne
  19. Elvira Lind
  20. Farah Bsaiso
  21. Fatima Farheen Mirza
  22. Hasan Minhaj
  23. Hend Sabry
  24. Ilana Glazer
  25. Indya Moore
  26. James Schamus
  27. Jeremy Strong
  28. Jessica Chastain
  29. Joaquin Phoenix
  30. Jon Stewart
  31. Kristen Stewart
  32. Macklemore
  33. Mahershala Ali
  34. Margaret Cho
  35. Mark Ruffalo
  36. May Calamawy
  37. Michael Malarkey
  38. Michael Stipe
  39. Michelle Wolf
  40. Mo Amer
  41. Oscar Isaac
  42. Quinta Brunson
  43. Ramy Youssef
  44. Riz Ahmed
  45. Rooney Mara
  46. Rosario Dawson
  47. Ryan Coogler
  48. Sandra Oh
  49. Sebastian Silva
  50. Shailene Woodley
  51. Shaka King
  52. Susan Sarandon
  53. Vic Mensa
  54. Wallace Shawn
  55. Wanda Sykes
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.