ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκία: Δεκάδες προληπτικές συλλήψεις πριν από την πορεία υπερηφάνειας (φωτο)

Η πορεία ήταν απαγορευμένη από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης

Τουρκία: Δεκάδες προληπτικές συλλήψεις πριν από την πορεία υπερηφάνειας (φωτο)

Σε δεκάδες προληπτικές συλλήψεις στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ προχώρησαν οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις στην Πορεία Υπερηφάνειας της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στην Κωνσταντινούπολη.

Πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης, η οποία ήταν απαγορευμένη, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν εφόδους σε μπαρ της συνοικίας Τζιχανγκίρ κοντά στο Ταξίμ και συνέλαβαν στην τύχη θαμώνες, ανάμεσά τους δημοσιογράφους και μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Οπως κάθε χρονιά, η πορεία ήταν απαγορευμένη από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, αλλά εκατοντάδες διαδηλωτές με σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου συγκεντρώθηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ταξίμ, η οποία ήταν κλειστή για το κοινό.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν επί μία ώρα πορεία στους δρόμους του Τζιχανγκίρ με την υποστήριξη των κατοίκων που βγήκαν στα παράθυρά τους.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Kaos GL μέτρησε 52 συλλήψεις, ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία που ζήτησε με μήνυμα στο Twitter την άμεση και άνευ όρων απελεύθερωση των συλληφθέντων.

«Προσπαθούν να μας απαγορεύσουν, να μας εμποδίσουν, να μας ξεχωρίσουν και ακόμη και να μας σκοτώσουν σε κάθε στιγμή της ύπαρξής μας», δήλωσε ο 22χρονος Ντιρέν.

«Αλλά σήμερα είναι η ευκαιρία να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας , να φωνάξουμε ότι υπάρχουμε: ποτέ δεν θα καταφέρετε να σταματήσετε τους queer».

Ο Μπουλέντ Κιλίτς, έμπειρος και βραβευμένος φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου συνελήφθη , του πέρασαν χειροπέδες, του έσκισαν τα ρούχα και οδηγήθηκε με τους άλλους συλληφθέντες στην αστυνομική κλούβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.