ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκία: Συνελήφθησαν εννέα δημοσιογράφοι που εργάζονται για φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης

Η οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» (RSF) στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση

Τουρκία: Συνελήφθησαν εννέα δημοσιογράφοι που εργάζονται για φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης

Εννέα Τούρκοι εργαζόμενοι σε φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους οκτώ δημοσιογράφοι, συνελήφθησαν σήμερα από τις τουρκικές αρχές με την κατηγορία της «τρομοκρατικής δραστηριότητας», σύμφωνα με πληροφορίες από τους εργοδότες και τους δικηγόρους τους.

Οι συλληφθέντες, τέσσερις γυναίκες και πέντε άνδρες, συνελήφθησαν τα ξημερώματα σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σανλιούρφα, όπως ανακοίνωσε η Ένωση δικηγόρων για την ελευθερία του Τύπου MLSA.

Οι δημοσιογράφοι εργάζονταν είτε για το πρακτορείο Mezopotamia είτε για την εφημερίδα Yeni Yasam, ενώ ο ένατος συλληφθείς ήταν «εργαζόμενος στον Τύπο».

Το πρακτορείο Mezopotamia ανέφερε ότι ένας δημοσιογράφος του συνελήφθη στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια «αστυνομικής επιχείρησης στην κατοικία του».

Η MLSA, μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ, ανέφερε ότι στους δημοσιογράφους απαγορεύτηκε η συμβουλή από δικηγόρο, κάτι που επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πρόσωπο προσκείμενο σε έναν από τους συλληφθέντες, ζητώντας ανωνυμία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αστυνομικοί επισκέφθηκαν το σπίτι του δημοσιογράφου πριν από τα ξημερώματα.

Οι οικογένειες των συλληφθέντων ενημερώθηκαν ότι η σύλληψη έγινε στα πλαίσια έρευνας για τρομοκρατικές δραστηριότητες που ξεκίνησε το 2022, όπως ανέφερε η πηγή.

Στην Κωνσταντινούπολη, οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν και κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα.

Η Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, τα στούντιο των κουρδικών τηλεοπτικών καναλιών Sterk TV και Medya News στο Βέλγιο υπέστησαν έρευνες από τη βελγική αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση των καναλιών που διαβιβάστηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η βελγική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι οι έρευνες έγιναν μετά από αίτημα της γαλλικής δικαιοσύνης, η οποία αναζητά αποδείξεις για «χρηματοδότηση τρομοκρατίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν έχει διαπιστωθεί αν υπάρχει σχέση μεταξύ των συλλήψεων στην Τουρκία και των ερευνών στο Βέλγιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.