
Ένα timelapse βίντεο δείχνει την κατασκευή του φράγματος Γιουσουφέλι, του υψηλότερου φράγματος στην Τουρκία και του ένατου ψηλότερου στον κόσμο.
A timelapse showing the construction of the Yusufeli Dam, the highest dam in Turkey and the 9th tallest in the world
— Massimo (@Rainmaker1973) February 12, 2026
Το βίντεο καταγράφει την κατασκευή του φράγματος Γιουσουφέλι στην Τουρκία, την περίοδο 2013-2021, μιας κατασκευής από σκυρόδεμα ύψους 275 μέτρων στον ποταμό Τσορούχ που παράγει 558 MW υδροηλεκτρικής ενέργειας και κατατάσσεται μεταξύ των 10 ψηλότερων φραγμάτων στον κόσμο.
Τα καρέ απεικονίζουν την εκσκαφή μιας απότομης κοιλάδας, την προοδευτική έκχυση σκυροδέματος για τον σχηματισμό του καμπύλου τοίχου και τη σταδιακή πλήρωση της δεξαμενής σε βάθος 220 μέτρων με πάνω από 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, υπογραμμίζοντας την μηχανική ακρίβεια του έργου σε μια σεισμικά ενεργή ζώνη.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.