ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τρώει 17 χρόνια μόνο μακαρόνια με τυρί και εξηγεί τον απίθανο λόγο της συνήθειας του (βίντεο)

Είναι το μοναδικό φαγητό που τρώει

Τρώει 17 χρόνια μόνο μακαρόνια με τυρί και εξηγεί τον απίθανο λόγο της συνήθειας του (βίντεο)

Ένας Αμερικανός εξήγησε τον λόγο που έχει επιλέξει τα τελευταία 17 χρόνια της ζωής του να τρώει μόνο μακαρόνια με τυρί.

Ένας άντρας στις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι τα τελευταία χρόνια της ζωής του τρέφεται μόνο με μακαρόνια και τυρί. Ο Austin Davis είναι 20 ετών και κατάγεται από την Φλόριντα. Σε ένα μίνι ντοκιμαντέρ του Vice, μίλησε για την διατροφική καθημερινότητά του.

Ο Όστιν ζει με τον παππού και την γιαγιά του σε μια μικρή πόλη στα βορειοανατολικά του Gainesville. Σε μια σκηνή του ντοκιμαντέρ εμφανίστηκε σε ένα μίνι μάρκετ, να αγοράζει μακαρόνια και τυρί Velveeta. Είναι το μοναδικό φαγητό που τρώει εδώ και 17 χρόνια. «Είναι το πιο συνεπές και έχει σχεδόν πάντα την ίδια γεύση», είπε.

«Δεν θέλω να πω ότι είμαι εθισμένος στα μακαρόνια με τυρί διότι ακούγεται περίεργο, αλλά το σώμα μου δεν μου επιτρέπει να φάω κάτι άλλο. Δεν επέλεξα να είμαι έτσι», πρόσθεσε ο 20χρονος.

Στο σπίτι του έχει ένα μεγάλο ντουλάπι στο οποίο έχει μόνο μακαρόνια και τυριά. Παραδέχεται ότι αυτή η διατροφική συνήθεια είναι προβληματική λέγοντας «είμαι άρρωστος», όμως δεν θέλει να «ανοίξει» την διατροφή του σε κάτι άλλο. «Όταν προσπαθώ να φάω νέες γεύσεις, ο οργανισμός μου αντιστέκεται. Μόλις βάλω κάτι στο στόμα μου κάτι με σταματάει», εξηγεί.

Ο Όστιν πάσχει από επιλεκτική διατροφική διαταραχή, η οποία ονομάζεται επίσης διαταραχή αποφυγής/περιοριστικής πρόσληψης τροφής (ARFID).

Είναι μια αγχώδης διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την επίμονη άρνηση να φάει συγκεκριμένα τρόφιμα ή να φάει οποιοδήποτε είδος τροφής λόγω αρνητικής ανταπόκρισης από ορισμένα αισθητηριακά χαρακτηριστικά στο συγκεκριμένο τρόφιμο.

Είναι σύνηθες για τα παιδιά να περνούν μια φάση επιλεκτικής διατροφής, στην οποία έχουν πολύ μικρό ενδιαφέρον για την κατανάλωση φαγητού και το ARFID συνήθως ξεκινά από τα πρώτα χρόνια.

Σε αντίθεση με την ανορεξία και τη βουλιμία, που είναι πιο συχνή στα κορίτσια, το ARFID είναι πιο συχνό στα αγόρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Όστιν, όπως είναι λογικό, ανακουφίστηκε όταν πήρε τη διάγνωσή του: «Δεν είμαι τρελός, υπάρχει εξήγηση. Δεν το έβγαλα από το κεφάλι μου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.