Τρόμος σε πτήση πάνω από τον Ατλαντικό: Επιβάτες τραυματίστηκαν από τις έντονες αναταράξεις (φωτό)

Εντός του αεροσκάφους επικράτησε πανδαιμόνιο

Τρόμος σε πτήση πάνω από τον Ατλαντικό: Επιβάτες τραυματίστηκαν από τις έντονες αναταράξεις (φωτό)

Χάος επικράτησε σε πτήση από Μαδρίτη για Αργεντινή, όταν έντονες αναταράξεις σημειώθηκαν πάνω από τον Ατλαντικό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός και να υπάρξουν τραυματισμοί επιβατών που χτύπησαν στην οροφή της καμπίνας.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με τη Daily Mail, η πτήση της Aerolíneas Argentinas απογειώθηκε στις 8.21 μ.μ. της 18ης Οκτωβρίου από τη Μαδρίτη με προορισμό το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Όμως το Airbus A330 που μετέφερε 271 επιβάτες και 13 μέλη του πληρώματος επηρεάστηκε από έντονες αναταράξεις, οι οποίες ξεκίνησαν περίπου επτά ώρες μετά την έναρξη της 12ωρης πτήσης στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας.

Εντός του αεροσκάφους επικράτησε πανδαιμόνιο, με τους επιβάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους κοιμόντουσαν, να πανικοβάλλονται και τα καροτσάκια με τα τρόφιμα και τα ποτά να εκσφενδονίζονται.

Σημειώνεται ότι η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι κατά τη στιγμή των αναταράξεων, οι πινακίδες με τις ζώνες ασφαλείας ήταν αναμμένες και είχε γίνει σχετική ανακοίνωση.

Ωστόσο, κάποιοι επιβάτες που δεν τη φορούσαν εκείνη τη στιγμή βρέθηκαν στον αέρα και χτύπησαν στην οροφή, λόγω των ισχυρών αναταράξεων.

Παράλληλα, καροτσάκια και τσάντες πετάχτηκαν μέσα στην καμπίνα καθώς άνοιξαν οι χώροι των χειραποσκευών.

Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν στην «πτήση του τρόμου» και τρία από αυτά μεταφέρθηκαν αργότερα στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Σύμφωνα με τη γερμανική Bild, μια γυναίκα έσπασε τη μύτη της.

Η πτήση προσγειώθηκε τελικά στο Μπουένος Άιρες, τεσσεράμισι ώρες μετά την έναρξη των αναταράξεων.

Οι επιβάτες που υπέστησαν τραυματισμούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη, με ορισμένους εξ αυτών να κάνουν εισαγωγή.

Μιλώντας στην εφημερίδα El Pais, ο επιβάτης Άντριαν Τόρες δήλωσε: «Είχαμε πετάξει περίπου επτά ώρες και σχεδόν όλοι μας κοιμηθήκαμε, επειδή εκείνη την ώρα ήταν σχεδόν τρεις στην Ισπανία».

«Το αεροπλάνο άρχισε να κινείται πολύ και είπα στους συναδέλφους μου που ταξιδεύαμε μαζί ότι έχει πολλές αναταράξεις και να προσδεθούν», πρόσθεσε ο ίδιος και συνέχισε την τρομακτική του αφήγηση λέγοντας ότι «Καθώς έψαχνα τη ζώνη ασφαλείας μου, το αεροπλάνο αντιμετώπισε έντονες αναταράξεις».

Ο επιβάτης εξήγησε ότι το αεροπλάνο έχασε πολύ απότομα ύψος και ο ίδιος χτύπησε στην οροφή, ενώ πρόσθεσε ότι το περιστατικό άφησε συνάδελφό του με σπασμένη μύτη.

Μία άλλη επιβάτης δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση και ενώ είχε λύσει τη ζώνη ασφαλείας της για λίγο με την έναρξη των αναταράξεων χτύπησε το κεφάλι της στο ταβάνι και έσπασε το ρινικό της διάφραγμα.

Από το χάος τραυματίστηκαν και άλλοι επιβάτες, οι οποίοι υπέστησαν κοψίματα και μώλωπες. Ορισμένα από αυτά ήταν σοβαρά, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Οι αναταράξεις άφησαν τις κουζίνες του Airbus κατεστραμμένες, ενώ και η οροφή του αεροσκάφους υπέστη ζημιές, αφού επιβάτες και αντικείμενα χτύπησαν πάνω της μέσα στο χάος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.