ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΜΜΕ των Σκοπίων: «Η Ελλάδα διαμορφώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών όπως τη βολεύει»

ΜΜΕ των Σκοπίων: «Η Ελλάδα διαμορφώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών όπως τη βολεύει»

Η εφημερίδα, Nova Makedonija εξαπολύει επίθεση κατά της Ελλάδας για την Συμφωνία των Πρεσπών, εξαιτίας της διαφωνίας που υπήρχε για το «Μακεδονία» σκέτο.

Με αφορμή τις πρόσφατες εστίες τριβής μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας ως νέτο – σκέτο «Μακεδονία», σημειώνει ότι «η Ελλάδα διαμορφώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως τη βολεύει», ενώ, σχολιάζοντας τις αναφορές από διεθνείς Οργανισμούς και ξένα ΜΜΕ σε «Βορειομακεδόνες», παρατηρεί ότι η ελληνική πλευρά θέλει «βορειοποιήσει» τη χώρα, η οποία, κατά το VMRO, πρέπει να ονομάζεται απλά «Μακεδονία».

Να σημειωθεί ότι το VMRO, το οποίο ήταν παλιότερα στην εξουσία επί σειρά πολλών ετών, ευελπιστεί, σύμφωνα με διπλωματικές εκτιμήσεις, ότι όσο η κυβέρνηση Ζάεφ δεν θα παίρνει το πολυπόθητο «πράσινο φως» για άνοιγμα της ενταξιακής διαδικασίας της χώρας στην ΕΕ, τόσο θα υφίσταται φθορά, εξαιτίας -και- της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ετσι, ουδείς μπορεί να αποκλείσει την επάνοδο στην κυβέρνηση του κόμματος της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, στην περίπτωση που ο δρόμος προς την ΕΕ θα συνεχίσει να είναι κλειστός, τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν πολύ χειρότερα. Οπως να εκδηλωθεί νέος γύρος αντιπαραθέσεων μεταξύ του σλαβικού και του αλβανικού στοιχείου (30% του πληθυσμού) της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.