ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλβανία: Διεγράφη από την ΚΟ του Δημοκρατικού Κόμματος ο Σαλί Μπερίσα

Αλβανία: Διεγράφη από την ΚΟ του Δημοκρατικού Κόμματος ο Σαλί Μπερίσα

Η πρώτη σύνοδος της νέας Βουλής, που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Απριλίου, συνέρχεται σήμερα στην Αλβανία, ενώ παράλληλα λίγες ώρες πριν από το γεγονός αυτό, ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, του μεγαλύτερου στην αντιπολίτευση, ο Λιουλεζίμ Μπάσια, ανακοίνωσε την διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του Σαλί Μπερίσα.

Ο Αλβανός πολιτικός είναι ιστορική προσωπικότητα στη χώρα, ιδρυτής και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος επί 23 χρόνια, δύο φορές πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας στη χώρα.

Τα αλβανικά ΜΜΕ και πολιτικοί δεν κρύβουν ότι η απόφαση του Μπάσια για την έξωση του Μπερίσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του ανθρώπου που τον προώθησε στη διαδοχή της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος από το 2013, είναι συνέπεια των πιέσεων των ΗΠΑ.

Η ΗΠΑ απαγόρευσε την είσοδο στον Σάλι Μπερίσα λόγω διαφθοράς

Στο όνομα της κάθαρσης της αλβανικής πολιτικής από τους διεφθαρμένους πολιτικούς, το Μάιο του 2021 το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και προσωπικά ο Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε την απόφαση απαγόρευσης της εισόδου στις ΗΠΑ του Σαλί Μπερίσα και της οικογένειας του με την κατηγορία της διαφθοράς που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Λίγο μετά από τις εκλογές της 25ης Απριλίου η Αμερικανίδα Πρέσβης στα Τίρανα Γιάρι Κιμ, είχε ζητήσει την κάθαρση της σύνθεσης της νέας βουλής από τους διεφθαρμένους βουλευτές, με αποτέλεσμα τρεις νεοεκλεγέντες βουλευτες της συμπολίτευσης, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για διαφθορά, να υποβάλουν παραίτηση.

Ο Μπερίσα χαρακτήρισε την απόφαση του διαδόχου του στο Κόμμα παράνομη

Ο ίδιος ο Σαλί Μπερίσα χαρακτήρισε την απόφαση του διαδόχου του στο Κόμμα παράνομη και πρόσθεσε πως παραδίδει την κυριαρχία του Δημοκρατικού Κόμματος και εξυπηρετεί τον Πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Δημοκρατικό Κόμμα έχει ξεσπάσει από χθες, Πέμπτη, θύελλα αντιδράσεων υπέρ και κατά της απόφασης Μπάσια. Με σημείο αναφοράς το ρόλο των δυτικών παραγόντων στην πολιτική ζωή της χώρας, κυρίως των ΗΠΑ, διχασμένες είναι οι απόψεις και στο δημόσιο λόγο στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.