ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το είδαμε και αυτό: Η Αλβανία ετοιμάζεται να εκτοξεύσει δύο δορυφόρους στο διάστημα το 2022

Το είδαμε και αυτό: Η Αλβανία ετοιμάζεται να εκτοξεύσει δύο δορυφόρους στο διάστημα το 2022

Δύο δορυφόρους ετοιμάζεται να εκτοξεύσει το 2022 στο διάστημα η Αλβανία, σύμφωνα με ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα που συνοδεύτηκαν από καυστικά σχόλια της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στην αλβανική βουλή, ο Ράμα έκανε γνωστό πως την επόμενη χρονιά θα εκτοξευτούν στο διάστημα οι δορυφόροι «Αλβανία 1» και «Αλβανία 2», κάνοντας λόγο για είσοδο της Αλβανίας σε διαστημικά προγράμματα στο μέλλον.

Οι ανακοινώσεις του Ράμα έτυχαν των ειρωνικών σχολίων του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λουλζιμ Μπάσα, ο οποίος τον κατηγόρησε πως «Οι Αλβανοί πεινάνε και ο Ράμα στέλνει δορυφόρους στο διάστημα». Απαντώντας ο Αλβανός πρωθυπουργός, ζήτησε από τον Μπάσα, «ν΄ αλλάξει πλάκα στο γραμμόφωνο».

Αντιπολιτευόμενα Mέσα, σχολίασαν καυστικά πως μπορεί η Αλβανία να εκτοξεύει δορυφόρους, αλλά: «είμαστε το μοναδικό μέρος στον κόσμο: με σιδηροδρόμους και χωρίς τρένα».

Αλβανίδα αστροφυσικός επεσήμανε πως τέτοιες ενέργειες εντυπωσιασμού αποτελούν ουτοπία για την Αλβανία, καθώς η περιορισμένη γεωγραφική της θέση, καθώς και ο συντονισμός των δορυφόρων για διαρκή επιτήρηση της επικράτειας, ισοδυναμεί με πολλές επιστημονικές παραμέτρους η εξασφάλιση των οποίων είναι πολυδάπανη, ενώ κλείνοντας επεσήμανε πως ακόμη και άλλες ισχυρές χώρες του κόσμου δεν έχουν αποστείλει δορυφόρους, επενδύοντας τα χρήματα στις πραγματικές ανάγκες του λαού τους, τις οποίες και χαρακτήρισε «σοφές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Ράμα αλβανικά ΜΜΕ ανέφεραν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εκτοξευτούν οι δύο πρώτοι αλβανικοί δορυφόροι στο διάστημα. Είτε ν’ αγοράσει η αλβανική κυβέρνηση δορυφόρους -αμερικανικής ή ευρωπαϊκής κατασκευής- και στη συνέχεια να προσλάβει μια ιδιωτική εταιρεία που θα τους εκτοξεύσει και θα ελέγχει την πορεία τους, είτε να ενταχθεί η χώρα στο τουρκικό πρόγραμμα εκτόξευσης δορυφορικού χώρου, που έχει ανακοινώσει η Άγκυρα. Θέμα το οποίο φαίνεται πως έχει συζητηθεί στην τελευταία συνάντηση που είχαν Ράμα και Ερντογάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.