ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έντι Ράμα: «Η Αλβανία θα ενωθεί με το Κοσσυφοπέδιο μια μέρα αλλά δεν ξέρω πότε»

Έντι Ράμα: «Η Αλβανία θα ενωθεί με το Κοσσυφοπέδιο μια μέρα αλλά δεν ξέρω πότε»

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητα ότι η Αλβανία θα ενωθεί με το Κοσσυφοπέδιο και ότι θα το υπερψήφιζε σε δημοψήφισμα, αλλά δεν ήξερε πότε θα μπορούσε να γίνει, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Beta.

«Αν με ρωτάτε υποθετικά για ειρηνικό δημοψήφισμα για την εθνική ενότητα, θα παραβιάσω το νόμο περί μυστικότητας της ψηφοφορίας, λέω ανοιχτά, θα την ψήφιζα. Σε περίπτωση που ρωτήσετε αν θα γίνει αυτό ή όχι, αφού προκαλείτε εμένα, πότε θα συμβεί δεν ξέρω, αλλά θα συμβεί μια μέρα», είπε ο Ράμα σε κοινή διάσκεψη με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι.

Ο Ράμα τόνισε ότι όσοι μπορούν να ερμηνεύσουν τη δήλωσή του ως «αίτημα» για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας θα πρέπει να πουν ότι «οι μάντεις δεν δικάζονται». Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, είπε ότι τέτοιες ιστορικές διαδικασίες δεν μπορούν να αποφασιστούν και ότι δεν μπορούν να καθοριστούν ημερομηνίες και τρόποι αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μου φαίνεται ότι υπάρχει περισσότερη παρεξήγηση παρά διευκρίνιση σχετικά με την ένωση των Αλβανών. Δεν είναι θέμα επιλογής μας, είναι συλλογική πρόθεση που μας επιλέγει, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για τέτοιες ιστορικές διαδικασίες και να καθορίσουμε ημερομηνίες και τρόπους» είπε ο Κούρτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.