Η Αλβανία και το Κόσοβο έχουν τον πιο διεφθαρμένο δημόσιο τομέα στα Βαλκάνια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρει η ιστοσελίδα aftonomi.gr.

 Η Αλβανία κατέχει την 113η θέση σε σχέση με την 95η πέρυσι, πέφτοντας κάτω από άλλες φτωχότερες χώρες όπως η Βοσνία, τα Σκόπια, η Σερβία το Μαυροβούνιο κλπ. Ενώ το Κόσοβο βρίσκεται στην 105η θέση της κατάταξης.

 Πρόβλημα διαφθοράς αντιμετωπίζουν και η Ελλάδα με την Ιταλία, αφού σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International) έχουν τον πιο διεφθαρμένο δημόσιο τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια προέτρεψε τις ευρωπαϊκές και άλλες κυβερνήσεις να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, όπως στους διαγωνισμούς, στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και στη φοροδιαφυγή.

 Σημειώνεται ότι η Διεθνής Διαφάνεια καταρτίζει πίνακα με 176 χώρες ανάλογα με το επίπεδο διαφθοράς τους, σε μια κλίμακα που αρχίζει από το 0 για την πολύ μεγάλη διαφθορά και φτάνει ως το 100 για την ελάχιστη διαφθορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr