Δείτε ποιοι λένε «ναι» στο δημοψήφισμα στα Σκόπια: «Ένωση Μακεδόνων Αιγαίου»!

Δείτε ποιοι λένε «ναι» στο δημοψήφισμα στα Σκόπια: «Ένωση Μακεδόνων Αιγαίου»!

Την πλήρη υποστήριξη της στα Σκόπια δηλώνει η Ένωση «Μακεδόνων» από το τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου, «Λαχτάρα για το Νότο».

Με κάλεσμα της, προτρέπει τους Σκοπιανούς να ψηφίσουν «ναι» για ένα «καλύτερο μέλλον για εμάς και τους απογόνους μας και τις μελλοντικές γενιές», όπως αναφέρεται.

«Πιστεύουμε ότι η Συμφωνία μεταξύ της ‘Μακεδονίας’ και της Ελλάδας, ειδικά το άρθρο 7, εγγυάται τη μακεδονική ταυτότητα, τη μακεδονική γλώσσα, τον μακεδονικό λαό, τον πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση, κάτι που στις προηγούμενες δεκαετίες οι ελληνικές αρχές αμφισβητούσαν λέγοντας ότι δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, μακεδονικό έθνος και μακεδονικός πολιτισμός», δήλωσε η Ευγενία Νκολόφσκι, πρόεδρος του Συλλόγου Παιδιών Προσφύγων και Απογόνων του «Λαχτάρα για το Νότο».

Μάλιστα, όπως προσθέτει, η Ελλάδα δεν έχει δημοκρατικό χαρακτήρα.

Αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ως μελλοντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας, θα συμμετέχει και να παρέχει νομική προστασία για τη διεθνή εφαρμογή των δικαιωμάτων των πολιτών μας.

«Από την άποψη αυτή, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διασφαλισθεί η ίση μεταχείριση κατά τη άσκηση των δικαιωμάτων που εξακολουθούν να ισχύουν στην Ελλάδα με αντιδημοκρατικό τρόπο», προσθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.