Ο Ζ.Ζάεφ πείχε μιλήσει πριν λίγους μήνες σε Σκοπιανούς δημοσιογράφους για «Μακεδόνες» του Αιγαίου που θα μπορούν να διδάσκονται την «μακεδονική» γλώσσα στην Ελλάδα και τίθεται το ερώτημα, δεν γνώριζαν ο Α.Τσίπρας και ο Ν.Κοτζιάς ότι υπέγραφαν μια συμφωνία η οποία θα δημιουργούσε φοβερά εθνικά προβλήματα από την επόμενη κιόλας ημέρα;

Εκεί λέει ότι θα του άρεσε να διδάσκεται η λεγόμενή «μακεδονική» γλώσσα στην Ελλάδα και να χορεύονται οι αποκαλούμενοι «μακεδονικοί» χοροί στη Θεσσαλονίκη!

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που έχει δημοσιεύσει το Star, καταγράφεται ο Ζάεφ να δηλώνει ότι «θα είναι δυνατή η μελέτη της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα καθώς θα είναι επίσης δυνατό να μάθουν ελληνικά εδώ. Αλλά θα χορεύεται ο Μακεδονικός χορός στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα όπως εδώ θα χορεύετε συρτάκι»!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=2-29okJ8cww

Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο Σκοπιανός πρωθυπουργός απαντώντας σε παρατήρηση του βουλευτή του VMRO-DPMNE, Τράιτσο Ντίμκοφ, ότι με την αλλαγή του ονόματος σε ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’ δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους ‘Μακεδόνες’ στις γειτονικές χώρες, είπε:

«Η χώρα παραμένει, φυσικά, η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η ‘Μακεδονία’ θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τους ‘Μακεδόνες’ στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι για αυτούς, ειδικά για το Αιγαίο, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια- από την ανεξαρτησία της ‘Μακεδονίας’ και ότι με αυτήν τη συμφωνία ενδέχεται( υπάρχει η πιθανότητα) η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα!