ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η διείσδυση της Τουρκίας στην… Δυτική Μακεδονία μέσω Σκοπίων και ο ρόλος του ελληνικού Μοναστηρίου

Η διείσδυση της Τουρκίας στην… Δυτική Μακεδονία μέσω Σκοπίων και ο ρόλος του ελληνικού Μοναστηρίου

Πώς μπορεί να παραλύσει η Ελλάδα; Μια μία ενέργεια προερχόμενη από το έδαφος των Σκοπίων, του στενότερου συμμάχου της Αγκυρας στα Βαλκάνια πλέον ή ακόμα και από Τουρκους καταδρομείς οι οποίοι θα εισέδυαν από το σκοπιανό έδαφος και θα οδηγούσε στην καταστροφή των μονάδων παραγωγής ενέργειας στις περιοχές Φλώρινας – Πτολεμαΐδας – Κοζάνης.

Κάτι τέτοιο θα διέλυε το ελληνικό ηλεκτρικό δίκτυο, αφού σε αυτές τις τρεις περιοχές παράγεται το 65% της ηλεκτρικής ενέργειας!

Κάτι που φαίνεται ότι πλέον δεν απασχολεί κανέναν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως αποκάλυψε το pronews.gr, η όλη κίνηση θα μπορούσε να γίνει υπό την κάλυψη των… ελληνικών μαχητικών που πλέον… προστατευουν τα Σκόπια!

Και το ερώτημα είναι, ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση του ελληνικού Γενικού Επιτελείου για την προστασία της ζώνης αλλά και της οικονομίας των βορείων περιοχών της; Εκτός και αν νομίζουν ότι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα μας… σώσει και θα γίνουμε σύμμαχοι, (όπως γίναμε με τη Τουρκία…).

Η ανάμειξη της Τουρκίας στην Δυτική Μακεδονία περιλαμβάνει και την ανάμειξής της στο Μοναστήρι, ελληνική περιοχή από αρχαιοτάτων χρόνων, αφού ανήκε στο αρχαίο βασίλειο της Μακεδονίας, με έναν αριθμό 200.000, τουλάχιστον, κατοίκων με σκοπιανά διαβατήρια να δηλώνουν ότι είναι «ελληνικής συνείδησης»!

Για όλους, πλην ελληνικών κυβερνήσεων, η Δυτική Μακεδονία και το Μοναστήρι αντιμετωπίζονται ως ένας ενιαίος γεωπολιτικός χώρος. Ομοίως και από την Τουρκία.

Συνεργασία στελεχών του Ουρανίου Τόξου με άτομα που, συνεργαζόμενα με το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, προωθούν τον εκτουρκισμό της Θράκης. Επανειλημμένως έχουν γίνει εμφανίσεις στην πόλη της Φλώρινας και σε συγκεκριμένα χωριά του νομού Φλώρινας.

Στην πόλη της Φλώρινας έγιναν επισκέψεις σε σπίτια στον οικισμό των τσιγγάνων («νεοφωτίστων»). Όσον αφορά τους τσιγγάνους της Φλώρινας, οι οποίοι έχουν διασυνδέσεις και με τσιγγάνους της Αλβανίας και της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, θα πρέπει να είναι αναμενόμενο ότι η Τουρκία ακολουθεί την ίδια πολιτική και μέθοδο, με αυτήν που ακολουθεί απέναντι στους τσιγγάνους της Θράκης.

Ο στόχος της Τουρκίας είναι να αποδείξει ότι υπάρχει τσιγγανο-τουρκική μειονότητα στην Φλώρινα.

Τα συγκεκριμένα χωριά στα οποία έγιναν επισκέψεις σε σπίτια, χαρακτηρίζονται από ορισμένους ως «τουρκόφωνα». Και αυτό διότι κατοικούνται από απογόνους προσφύγων του 1922, οι οποίοι χαρακτηρίζονταν ως «τουρκόφωνοι».

Γίνεται προσπάθεια να διαχυθεί το μήνυμα σχετικά με τους πρόσφυγες του 1922 που ήλθαν στην Ελλάδα, αφ’ ενός, ότι «ήλθαν» και δεν «εξεδιώχθησαν» και αφ’ ετέρου, ότι δεν «ήλθαν» ως «Έλληνες» αλλά ως «Ορθόδοξοι».

Αυτή η προπαγάνδα συνδυάζεται και με την ίδρυση του «τουρκο-ορθόδοξου Πατριαρχείου», ως αντιπάλου δέους προς την ελληνο-ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και ως μέσον ελέγχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου (το οποίο θεωρεί ως ποίμνιό του τους «Ρωμιούς» και όχι, ή όχι μόνον, τους Έλληνες).

Πολλοί στην Δυτική Μακεδονία και στα Σκόπια θεωρούν ότι η Τουρκία συνιστά έναν πολύ ισχυρό δρώντα στην περιοχή, μία «περιφερειακή δύναμη», στην οποία καλόν θα είναι να μην αντιταχθεί κανείς.

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει έναν ψυχολογικό πόλεμο, προσπαθώντας να πείσει ότι είναι πανίσχυρη, έτσι ώστε να νικήσει χωρίς να της αντιταχθούν, δηλαδή χωρίς να πολεμήσει. Κάτι παρόμοιο έκανε και η Γερμανία στην αρχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, όταν νικούσε χωρίς να πολεμάει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτός είναι και ο στόχος της Τουρκίας: Να νικήσει χωρίς να πολεμήσει εκμεταλλευόμενη τις ελληνικές φοβικές ηγεσίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.