ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρόεδρος Σκοπίων: «Μας αξίζει να μπούμε στην ΕΕ»

Πρόεδρος Σκοπίων: «Μας αξίζει να μπούμε στην ΕΕ»

Ο πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών που αποφάσισε τη διεξαγωγή εκλογών τη 12η Απριλίου του 2020, έκανε… βαρύγδουπες δηλώσεις, λέγοντας πως στη χώρα του «αξίζει» η ένταξη στην ΕΕ.

Φυσικά αρκετές ευρωπαϊκές χώρες διαφωνούν με αυτή του την εκτίμηση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο των Σκοπίων MIA, ο Στέβο Πενταρόφσκι δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης ζητήθηκε από όλους τους αρχηγούς να μοιραστούν το όραμά τους για τα Σκόπια και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει άλλη πρόταση πέρα από την πλήρη ένταξη της χώρας του την ΕΕ.

Ο Πενταρόφσκι υποστήριξε πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι «η “Βόρεια Μακεδονία” είναι κομμάτι της Ευρώπης και πως δεν της αξίζει τίποτε λιγότερο από την πλήρη ένταξη στην ΕΕ».

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, όπως αναφέρει το MIA, σημείωσε στη συνέχεια ότι «είναι η τρίτη φορά που η πρότασή μας (σ.σ. για ένταξη στην ΕΕ) απορρίπτεται, έχοντας μάλιστα, αυτή τη φορά, εκπληρώσει όλες μας τις υποχρεώσεις».

Ο Πενταρόφσκι υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δεν μπλόκαρε αυτή τη φορά τα Σκόπια, αλλά «καθυστέρησε την απόφαση για την ένταξη μέχρι την άνοιξη, οπότε η Κροατία θα έχει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι είπε ότι η ευρωπαϊκή πορεία «είναι η μόνη που μπορεί να ακολουθήσει η χώρα και πως δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική στην οποία η χώρα θα μπορούσε να δημιουργήσει μια κοινωνία βασισμένη στην πραγματική δημοκρατία και την ευημερία».

Αναφερόμενος στη στάση των πολιτικών αρχηγών, ο Πενταρόφσκι παρατήρησε πως «όλοι υποστηρίζουν την πρόταση η “Βόρεια Μακεδονία” να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ το συντομότερο δυνατόν». Αυτή τη φορά, ωστόσο, όπως είπε η διαδικασία θα βασιστεί σε μια νέα βελτιωμένη μεθοδολογία και στρατηγική από την πλευρά των Σκοπίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε καθώς αυτό είναι προς το συμφέρον των πολιτών μας» τόνισε, σύμφωνα με το MIA, ο Στέβο Πενταρόφσκι, επαναλαμβάνοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας λένε ένα ξεκάθαρο «όχι» σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση πέρα από την πλήρη ένταξη στην ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.