ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σκόπια: Εκδήλωση για τους «διωχθέντες Μακεδόνες» από την Ελλάδα με τον ήλιο της Βεργίνας (βίντεο)

Σκόπια: Εκδήλωση για τους «διωχθέντες Μακεδόνες» από την Ελλάδα με τον ήλιο της Βεργίνας (βίντεο)

Τα Σκόπια έχουν επιδωθεί σε ένα κρεσέντο αλυτρωτισμού με τον «αέρα» που τους δίνει η Συμφωνία των Πρεσπών, με πρωταγωνιστές τα μνημεία αλλοίωσης της ιστορίας.

Ο Ήλιος της Βεργίνας κυριαρχεί σε σκοπιανή εκδήλωση που τιμά ανύπαρκτους «πολιτικούς πρόσφυγες» από την Ελλάδα, και αυτό πλέον γίνεται με την «άδεια» της ελληνικής πολιτείας. Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε μια κατάσταση από την οποία η χώρα μας δεν μπορεί να ξεφύγει και αναγκαζόμαστε να γίνουμε μάρτυρες της οργανωμένης κλοπής του ελληνικού πολιτισμού.

Η σκοπιανή τηλεόραση μεταδίδει εκδήλωση (17-11-2019) για το μνημείο των «εκδιωχθέντων πολιτικών προσφύγων» από την Ελλάδα όπου κυριαρχούν πάλι σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας. Το μνημείο πριν λίγες ημέρες είχε βανδαλιστεί από αγνώστους και οι Σκοπιανοί φρόντισαν αμέσως να το ξαναφτιάξουν.

Φυσικά ούτε κατά διάνοια να δείξουν τον ίδιο ζήλο για τις μικρές πινακίδες στη βάση των αγαλμάτων (Μεγάλου Αλεξάνδρου, Φιλίππου Β’ και Ολυμπιάδας, κ.α.) τα οποία αποτελούν μέρος της αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας.

Ως γνωστόν, οι μικρές ταμπέλες μέσα σε λίγες ώρες από την τοποθέτηση τους, καταστράφηκαν ολοσχερώς από «αγνώστους» και έκτοτε δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ.

Η έμπνευση που είχε η προηγούμενη Ελληνική κυβέρνηση, η οποία αντί να απαιτήσει την απομάκρυνση όλων αυτών των αγαλμάτων, πρότεινε τη λύση της ταμπελίτσας στη βάση του αγάλματος, πραγματικά προσέφερε τις καλύτερες υπηρεσίες στον εθνικισμό των Σκοπιανών, διασφαλίζοντας τη διατήρησή τους στα Σκόπια ως μνημεία της διαστρέβλωσης της Ιστορίας.

Για να φτάσουμε στην τωρινή Ελληνική κυβέρνηση. Από την μία δηλώνει ότι είναι υπέρ της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας, αλλά από την άλλη, ουσιαστικά σφυρίζει αδιάφορα με τον πλέον εξοργιστικό τρόπο για τις συνεχείς παραβιάσεις της Συμφωνίας από την σκοπιανή πλευρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.