ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα Σκόπια «ανακάλυψαν» «μακεδονική» μειονότητα στην Βουλγαρία: «Πείραμα» για υφαρπαγή & της ελληνικής Μακεδονίας

Τα Σκόπια «ανακάλυψαν» «μακεδονική» μειονότητα στην Βουλγαρία: «Πείραμα» για υφαρπαγή & της ελληνικής Μακεδονίας

Σκοπιανοί στη Ν.Α. Βουλγαρία, προχωρούν στην ίδρυση «Ένωσης Αρχαίων Μακεδόνων» με στόχο να διεκδικήσουν αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας από την Σόφια.

Σύμφωνα με το καταστατικό της σκοπιανής ΜΚΟ, στόχος είναι: «η μελέτη της ιστορίας και του πολιτισμού του «μακεδονικού» λαού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα (…) Θα υποστηρίζει πλήρως όλα τα έργα στον τομέα της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας όλων των επιστημονικών δραστηριοτήτων στον τομέα της Αρχαίας «Μακεδονικής» Ιστορίας και Πολιτισμού».

Οι ιδρυτές της υπό ίδρυση ΜΚΟ, είναι πρώην στελέχη της αυτονομιστικής οργάνωσης «ΟΜΟ-Ίλιντεν Πιρίν» η λειτουργία της οποίας απαγορεύτηκε από τις βουλγαρικές Αρχές.

Το αίτημα ίδρυσης της «Ένωσης Αρχαίων Μακεδόνων», προκάλεσε την αντίδραση του Βούλγαρου αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας, Κασιμίρ Καρακατσάνοφ, που με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας, ζητάει να μην επιτρέψει τη λειτουργία του, αφού στόχος της είναι να δημιουργήσει «μειονοτικό» θέμα. Ως βασικό επιχείρημα ο Καρακατσάνοφ αναφέρει την ομοιότητα της νέας ΜΚΟ με τη δραστηριότητα του «ΟΜΟ- Ίλιντε-Πιρίν» πριν από χρόνια.

«Πρόκειται για επικίνδυνες προπαγανδιστικές δραστηριότητες που αποσκοπούν το διαχωρισμό του λαού και την ανάδειξη μειονοτήτων, δραστηριότητες που είναι αντίθετες με το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας» επισημαίνει με νόημα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυστυχώς είναι βέβαιο πως τέτοια φαινόμενα θα δούμε και στην Ελλάδα, με τη μόνη διαφορά πως η χώρα θα είναι ανοχύρωτη στους ισχυρισμούς των Σκοπιανών, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.