Στ.Πεντάροφσκι: «Ο φόβος μας είναι μήπως γίνουμε μια δεύτερη Τουρκία μια χώρα που είναι αιωνίως υπό ένταξη»

Στ.Πεντάροφσκι: «Ο φόβος μας είναι μήπως γίνουμε μια δεύτερη Τουρκία μια χώρα που είναι αιωνίως υπό ένταξη»

«Ο φόβος μας είναι μήπως γίνουμε μια δεύτερη Τουρκία, μια χώρα που είναι αιωνίως υπό ένταξη» δηλώνει ο πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πεντάροφσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Spiegel Online.

Στην ερώτηση, τι σημαίνει για τη χώρα του το γεγονός ότι παρόλο που τα Σκόπια εκπλήρωσαν όλα τα προαπαιτούμενα για ενταξιακές διαπραγματεύσεις, προς το παρόν δεν πρόκειται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, μετά το βέτο του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν απαντά: «…Ήταν μια μεγάλη απογοήτευση για τους πολίτες μας, την κυβέρνησή μας και εμένα προσωπικά. Εγκρίναμε όλους τους απαραίτητους νόμους και συμφωνίες. Και κυρίως κάναμε κάτι μοναδικό στην σύγχρονη παγκόσμια ιστορία. Για να επιλύσουμε τη διαφωνία μας με την Ελλάδα αλλάξαμε το όνομά μας από Μακεδονία σε Βόρεια Μακεδονία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων θεωρεί το βέτο του Γάλλου Προέδρου όχι μόνο ιστορικό λάθος αλλά «κυρίως είναι ένα στρατηγικό λάθος. Πολλοί κορυφαίοι Ευρωπαίοι πολιτικοί θέλουν μια Ένωση που θα είναι ένας σημαντικός γεωπολιτικός παράγοντας. Αυτό όμως δεν γίνεται εάν δεν εντάξει τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.