ΝΑΤΟ: Αναγκάζει την Ελλάδα να στείλει μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τα Σκόπια για να τα υποδεχθούν στην συμμαχία!

ΝΑΤΟ: Αναγκάζει την Ελλάδα να στείλει μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τα Σκόπια για να τα υποδεχθούν στην συμμαχία!

“Αγγαρεία” για τους πιλότους της ΠΑ αύριο. Το ΝΑΤΟ απαίτησε και η Ελλάδα δέχτηκε να στείλει αύριο μαχητικά αεροσκάφη να πετάξουν πάνω από τα Σκόπια για να υποδεχθούν τη χώρα στη συμμαχία.

Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη θα πετάξουν τα Σκόπια αύριο για να καλωσορίσουν την ένταξη της Δημοκρατίας της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το σκοπιανό Υπουργείο Άμυνας.

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 11:20 π.μ.

«Δύο αεροσκάφη της Αεροπορίας των ΗΠΑ, συνοδευόμενα από δύο ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, θα πετάξουν πάνω από το έδαφος της Δημοκρατίας της «Βόρειας Μακεδονίας». Η πτήση θα γίνει για το καλωσόρισμα της χώρας στο ΝΑΤΟ», αναφέρει ακόμη το σκοπιανό υπουργείο Άμυνας.

Τα αεροπλάνα θα πετάξουν κατά μήκος του ποταμού Αξιού από την κατεύθυνση του αεροδρομίου των Σκοπίων, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας.

«Οι Σύμμαχοί μας στις ΗΠΑ στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι δύο χώρες μας διατηρούν εξαιρετική συνεργασία και ότι μετά από τη συνεχή υποστήριξή μας άνοιξαν το δρόμο προς το ΝΑΤΟ, και μετά την ένταξη στη Συμμαχία παραμένουν ισχυρός και στρατηγικός μας εταίρος», δήλωσε η υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα η οποία αναφέρει την παρουσία των αεροσκαφών της ΠΑ ως δευτερεύουσας σημασίας.

«Τα αμερικανικά αεροσκάφη θα απογειωθούν σήμερα από την πολιτεία της Νότιας Ντακότα και θα πετάνε 30 ώρες χωρίς διακοπή με ανεφοδιασμό.

Εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την πτήση των αμερικανικών αεροσκαφών και συνοδών αεροσκαφών από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία πάνω από την πόλη των Σκοπίων.»

«Τα αεροπλάνα πάνω από τη χώρα μας θα πετούν σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και η πτήση τους θα ακολουθείται από έναν δυνατό ήχο. Η επίδειξη αυτής της πτήσης θα είναι μια άλλη επιβεβαίωση της εγκάρδιας υποδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και σήμα για τη συνέχιση της συνεργασίας.»

«Η ένταξη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ ξεκίνησε με ευρεία υποστήριξη από τις συμμαχικές χώρες, όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης από τον κορωνοϊό με πολλές δωρεές σε ιατρικό και προστατευτικό εξοπλισμό από τους συμμάχους.

Ως νέο μέλος του ΝΑΤΟ, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας καλύπτεται επίσης από το πρόγραμμα αεροπορικής περιπολίας, το οποίο είναι αποκλειστικό για μέλη της Συμμαχίας και στοχεύει στην προστασία των ουρανών των χωρών του ΝΑΤΟ,» γράφει χαρακτηριστικά η Βέτσερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.