ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Βούλγαρος ΥΠΑΝ σε Σκόπια: «Αν συνεχίστε την σχιζοφρένεια με τη γλώσσα τότε καθίστε στην άκρη των Βαλκανίων»

Βούλγαρος ΥΠΑΝ σε Σκόπια: «Αν συνεχίστε την σχιζοφρένεια με τη γλώσσα τότε καθίστε στην άκρη των Βαλκανίων»

Σαφές μήνυμα προς τα Σκόπια έστειλε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, τονίζοντας πως αν συνεχίσουν την «παράνοια περί “μακεδονικής” γλώσσας», τότε θα πρέπει «να καθίσουν στην άκρη των Βαλκανίων και να βρίσκονται μακριά από την Ευρώπη».

Δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός όσον αφορά την εθνική αξιοπρέπεια της Βουλγαρίας, ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, αναφορικά με το ζήτημα της ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν χρειάζεται να παίζουν με εκφράσεις όπως “ας είμαστε πιο φιλελεύθεροι, πιο πολύ Ευρωπαίοι”» είπε ο κ. Καρακατσάνοφ σε συνέντευξή του στο κανάλι της εθνικής τηλεόρασης της Βουλγαρίας.

Επανέλαβε δε ότι ένας από τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η υπογραφή της Συνθήκης Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. «Όταν (σ.σ. η Βουλγαρία) θα αρχίσει να το εφαρμόζει, τότε θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση» σημείωσε ο Καρακατσάνοφ.

Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας ανέφερε επίσης ότι η πορεία των Σκοπίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξαρτάται μόνο από τη Βουλγαρία.

«Τι σημαίνει “εξαρτάται από τη Σόφια, το Βελιγράδι ή την Αθήνα”; Ακούγεται σαν κάποιος να βάζει κάποιον άλλον σε θέση εξάρτησης, ενώ τα πάντα εξαρτώνται από το μυαλό τους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός κάλεσε τα Σκόπια να μην αμφισβητήσουν την άποψη της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών η οποία επιμένει ότι η γλώσσα τους αποτελεί παρακλάδι της βουλγαρικής.

«Τελικά, αυτή η σχιζοφρένεια δεν μπορεί να συνεχιστεί. Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να αντιδρούν με υβριστικά λόγια στη δημοσίευση της επιστημονικής εργασίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών σχετικά με τη γλώσσα. Αν αυτή είναι η απάντησή τους, τότε συγγνώμη, πρέπει να καθίσουν στην άκρη των Βαλκανίων και να βρίσκονται μακριά από την Ευρώπη» κατέληξε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καρακατσάνοφ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Βουλγαρία δεν θα αλλάξει τη θέση της σχετικά με την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Συνεχίζουν να πιστεύουν ότι είναι το κέντρο του Σύμπαντος, σχεδόν ο ομφαλός της Ευρώπης, ότι κάποιος κοιμάται και ξυπνάει σκεπτόμενος τα προβλήματά τους. Ότι θα ασκηθεί πίεση στη Βουλγαρία και η κυβέρνηση θα συμφωνήσει με όλο αυτό το αίσχος σχετικά με την παραμόρφωση της ιστορίας της χώρας. Πιστεύουν ότι η κακή συμπεριφορά απέναντι στους Βούλγαρους από τα Σκόπια μπορεί να συνεχιστεί» δήλωνε τον Μάιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.