Το τουρκικό κόμμα της Βουλγαρίας που έφερε κοντά Μπορίσοφ-Ερντογάν

Το τουρκικό κόμμα της Βουλγαρίας που έφερε κοντά Μπορίσοφ-Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρεμβαίνει ανοιχτά στη Βουλγαρία μέσω του Κινήματος για τα Δικαιώματα και την Ελευθερία (DPS), ένα πολιτικό κόμμα που κυριαρχείται από την τουρκική μειονότητα της χώρας, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Euractiv την Παρασκευή.

Οι σύνδεσμοι του Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ βρίσκονται υπό έλεγχο από αναφορές για προσπάθεια της Βουλγαρίας να περιορίσει τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας σε σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις αρχές του μήνα.

Το Euractiv είπε ότι η παρέμβαση της Βουλγαρίας έγινε, μετά από τηλεοπτική ομιλία του Ερντογάν προς το DPS στην οποία επαίνεσε τον Μπορίσοφ. Το DPS έχει 25 βουλευτές στο βουλγαρικό κοινοβούλιο και έχει παράσχει υποστήριξη στον Μπορίσοφ κατά τις κρίσιμες στιγμές της διοίκησής του, ανέφερε το δίκτυο ειδήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η παρέμβαση του Ερντογάν στο φόρουμ DPS είναι ορόσημο. Το DPS βρίσκεται σε αντιπολίτευση, αλλά έχουν επιρροή στην κυβέρνηση και προφανώς την χρησιμοποιούν », ανέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ιβάιλο Καλφίν. «Το κόμμα χρειάζεται ισχυρή παρουσία στην εξουσία και η υποστήριξη που προέρχεται από την Τουρκία θα τους βοηθήσει να έχουν υψηλότερο εκλογικό αποτέλεσμα και ισχυρότερα εργαλεία για τη διαπραγμάτευση ενός μελλοντικού συνασπισμού», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.