ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αλβανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα δεν έχασε χρόνο – Ελληνικό αλιευτικό σκάφος στα 12 ν.μ.

Αλβανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα  δεν έχασε  χρόνο – Ελληνικό αλιευτικό σκάφος  στα 12 ν.μ.

Μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μιλία στο Ιόνιο Πέλαγος, η Ελλάδα φαίνεται να αποφάσισε να μην χάσει χρόνο ξεκινώντας από την εκμετάλλευση αυτής της θαλάσσιας περιοχής, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Ένα ελληνικό αλιευτικό σκάφος βρέθηκε σήμερα στα ύδατα πολύ κοντά στα θαλάσσια σύνορα που διεκδικεί το γειτονικό κράτος, μόλις 8 μίλια μακριά από την ακτή του χωριού Lukova και 7 μίλια από το ελληνικό νησί Ερείκουσα.

Όχι σπάνια, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών, τα ελληνικά αλιευτικά σκάφη παραβιάζουν τα αλβανικά χωρικά ύδατα, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις η χώρα μας ήταν ανίσχυρη να τα σταματήσει, καθώς δεν είχε σχεδόν κανένα πολεμικό πλοίο για περιπολία σε αυτές τις περιοχές, αναφέρει το newsbomb.al.

Η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε χωρίς συμφωνία με την Αλβανία, ενώ ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε χθες ότι αυτή η χώρα έχει το δικαίωμα να το πράξει. Η συμφωνία για το διαχωρισμό της θαλάσσιας ζώνης πιθανότατα θα τεθεί στο Δικαστήριο της Χάγης.

Η εκμετάλλευση για την αλιεία είναι μόνο ένα από τα οφέλη που αποκομίζει η Ελλάδα στην ήδη διευρυμένη οικονομική ζώνη.

Ενώ άλλες δραστηριότητες δεν εξαιρούνται, όπως η εξερεύνηση πετρελαίου, σε αυτήν την περιοχή, η οποία φημολογείται ότι περιέχει πολύ μεγάλα αποθέματα μαύρου χρυσού, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.