ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκόπια: Το VMRO δεν θέλει το “βόρεια” στις νέες ταυτότητες

Σκόπια: Το  VMRO δεν θέλει το “βόρεια” στις νέες ταυτότητες

Το νομοσχέδιο για την ταυτότητα του πολίτη έχει διαιρέσει το λαό: κόμματα, ακτιβιστές πολιτικών δικαιωμάτων και εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι υπονομεύεται η πολιτική ιδέα του κράτους με την αναγραφή της εθνικότητας, σε αντίθεση με την πεποίθηση των μεγάλων κομμάτων – ότι προάγονται τα εθνικά δικαιώματα.

Ο πρόεδρος της αποκαλούμενης “Βόρειας Μακεδονίας”, (Σκόπια) Στέβο Πενταρόφσκι, είναι ένας από τους αντιπάλους μιας τέτοιας πρότασης. Στις δηλώσεις του τόνισε:

«Προσωπικά, δεν συμφωνώ ότι η εθνικότητα πρέπει να υπάρχει στην ταυτότητα. Δεν υπάρχει δημοκρατικό κράτος στον κόσμο που καταγράφει στις ταυτότητες την εθνικότητα ή την θρησκεία. Ωστόσο, δεν με πειράζει, δεν νομίζω ένας τέτοιος νόμος θα διαλύσει το κράτος, ούτε τι θα έχει αρνητικές συνέπειες, αλλά προσωπικά δεν συμφωνώ. Εάν ο νόμος ψηφιστεί με τακτική διαδικασία, θα υπογράψω το διάταγμα».

Το αντιπολιτευτικό VMRO-DPMNE, απαιτεί οι νέες ταυτότητες να μην περιέχουν το επίθετο «Βόρεια» στο όνομα του κράτους. Δηλαδή να αναφέρεται το κράτος ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο πρώην βουλευτής και πολιτικός ακτιβιστής Πάβλε Μπογκόεφσκι λέει ότι ο νόμος θα ήταν αποδεκτός εάν η εθνικότητα καταχωρηθεί κατόπιν αιτήματος του πολίτη και όχι ως υποχρεωτική καταγραφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κυβερνών SDSM και το BESA σκέφτονται προς την ίδια κατεύθυνση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.