ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αλβανία – Εκλογές: Νικητής και… αυτοδύναμος ο Ε.Ράμα

Αλβανία – Εκλογές: Νικητής και… αυτοδύναμος ο Ε.Ράμα

Αυτοδύναμη κυβέρνηση και 74 έδρες στη νέα βουλή εξασφαλίζει το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ραμα, πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχή εκλογική του θητεία.

Το κυβερνών κόμμα ουσιαστικά διατήρησε αλώβητες τις δυνάμεις του, με τον Ράμα να εξελίσσεται ο μεγάλος νικητής, «εξαφανίζοντας» από τον πολιτικό χάρτη το κόμμα Κίνημα Σοσιαλιστικής Ένταξης (LSI) του Αλβανού Προέδρου Ιλίρ Μέτα, με τον οποίον τα τελευταία χρόνια βρισκόταν σε καθεστώς βεντέτας.

Με καταγεγραμμένο το 96,5% των ψήφων, 5017 από τα 5199 εκλογικά τμήματα, τα αποτελέσματα (στις 16:41 τοπική ώρα) έχουν ως εξής :

  • Σοσιαλιστικό Κόμμα : 47% (74 έδρες)
  • Δημοκρατικό Κόμμα : 39% (59 έδρες)
  • Κίνημα Σοσιαλιστικής Ένταξης (LSI) : 7 % (4 έδρες)
  • Υπόλοιπα : 5% (4 έδρες το Σοσιαλδημοκρατικό PSD)

Το αποτέλεσμα ανατρέπει τα περισσότερα Exit Poll, που μεταδόθηκαν την Κυριακή μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας και έκαναν λόγο για επικράτηση μεν του Σοσιαλιστικού Κόμματος του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, αλλά χωρίς να πετυχαίνει αυτοδυναμία στη νέα βουλή των 140 εδρών.

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα έως αυτή τη στιγμή, αγγίζει τις 140.000 ψήφους .

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Λουλζίμ Μπασά, πέτυχε σημαντική άνοδο 10 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τις εκλογές του 2017, χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει την ανατροπή.

Παρά τα μικρά προβλήματα, η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά στα 5.200 εκλογικά τμήματα. Την ικανοποίησή της για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, εξέφρασαν εκπρόσωποι όλων των αλβανικών κομμάτων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.