ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η Σερβία δίνει… επιδόματα σε πολίτες για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού

Η Σερβία δίνει… επιδόματα σε πολίτες για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού

Με επίδομα θέλει να δελεάσει τους πολίτες, ώστε να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, ο πρόεδρος της της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Ο Βούτσιτς προσφέρθηκε να δώσει κάθε πολίτη που εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού, πριν από το τέλος Μαΐου, περίπου 3.000 δηνάρια.

Το σχέδιο αυτό ανακοινώθηκε από την πρόεδρο Αλεξάντερ Βούτσιτς την Τετάρτη μετά τη διακοπή του εμβολιασμού της χώρας λόγω μη προσέλευσης.

Η Σερβία έχει εμβολιάσει περίπου 1,3 εκατομμύρια από τα 7 εκατομμύρια του πληθυσμού της.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι, προσφέροντας ένα χρηματικό κίνητρο ως ανταμοιβή στα άτομα που έδειξαν υπευθυνότητα, θα υπερδιπλασιάσει τον αριθμό εμβολιασμένων εντός του μήνα.

Παράλληλα με την αποκάλυψη του νέου κινήτρου, ο Βούτσιτς προειδοποίησε ότι τα άτομα, που αρνήθηκαν να λάβουν εμβόλιο κατά του Covid-19, θα στερηθούν άδεια αμειβόμενης άδειας εάν προσβληθούν από κορωνοϊό.

Για να καλύψει την πιθανή αύξηση της ζήτησης, η Σερβία θα επεκτείνει τα κέντρα εμβολιασμού της συμπεριλαμβάνοντας και εμπορικά κέντρα.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι προσεκτική, καθώς, ενώ το μέτρο μπορεί να ενθαρρύνει ορισμένους να εμβολιαστούν, θα μπορούσε να προκαλέσει υποψίες σε άλλους για την κυβέρνηση που πρέπει να πληρώσει τους ανθρώπους για εμβολιασμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19 της χώρας χρησιμοποιεί τα εμβόλιο της Ρωσίας, Sputnik V, της Sinopharm, καθώς και αυτά της Pfizer-BioNTech και της AstraZeneca.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.